Vlad Voiculescu (PLUS) se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei acuzând înțelegeri pe din dos

Laurentiu Gheorghe | 28.02.2020

După anunțul PNL de a-l susține pe Nicușor Dan (independent) pentru Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, opțiunea PLUS, și-a anunțat retragerea din cursă și acuză înțelegeri „în spatele ușilor închise”.

Pe aceeași temă

„Atât timp cât avem un candidat care este onest, care strânge susținerea partidelor de opoziție, atât timp că avem siguranța că va câștiga alegerile, nu voi merge mai departe cu candidatura”, a declarat Voiculescu, la mai bine de 24 de ore după ce PNL anunțase susținerea lui Nicușor Dan în cursa electorală în urma unor negocieri bilaterale fără implicarea Alianței USR PLUS.

„De asemenea, în condițiile în care nu vorbim la București de un singur om, ci de o echipă, la Consiliul General, la Consiliile locale, nu dau un cec în alb PNL. Este păcat pentru noi toți că nu am avut un proces la care să contribuie zeci de mii de cetățeni care să stabilească candidatul. Avem un candidat care a fost ales pe ușa din dos, în spatele ușilor închise, pentru interesele unui șef de partid, decât interesele bucureștenilor”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Voiculescu a mai spus că va candida pe lista pentru Consiliul general. „Postul de viceprimar e unul care se negociază în Consiliul General”, a subliniat el.

Ludovic Orban a anunțat joi că a luat decizia de a-l propune pe Nicușor Dan candidat la Primăria Capitalei, susținut de PNL.

„Am convingerea că e cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective fundamentale ale PNL: de a elibera Bucureștiul de domnia despotică a PSD și o bună guvernare a Capitalei”, a spus liderul PNL.

La rândul lui candidatul opoziției la primăria capitalei, Nicușor Dan, le-a mulțumit celor din PNL pentru încrederea acordată: „E o deciziede responsabilitate pe care PNL a luat-o în interes public, în condițiile în care partidul avea mulți candidați buni care ar fi putut candida. Am discutat puțin despre soluțiile pe care le avem și care sunt convergente, vom avea multe discuții tehnice în perioada care urmează. Vreau să spun că PNL are cei mai buni primari și experiența pe care au ne va fi de folos. Sunt convins că în luna iunie o să schimbă această adiminstrație din București”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR la Primăria Capitalei, a declarat, tot joi, ca dorește ca Vlad Voiculescu să ocupe postul de viceprimar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22