Vlad Voiculescu: S-a ajuns prea departe cu violența și agresivitatea la adresa medicilor

Laurentiu Gheorghe | 30.03.2021

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a declarat că este „consternat și oarecum furios” după protestele de luni.

Pe aceeași temă

Vlad Voiculescu a declarat marți, după protestele de luni împotriva restricțiilor impuse pentru stăvilirea pandemiei de Covid-19, că „s-a ajuns prea departe cu violența și agresivitatea la adresa medicilor și a personalului din spitale, iar lucrul acesta este inacceptabil". ”Nici in razboaie nu se atinge nimeni de medici, de asistente, de infirmieri, sau in general de cei care poarta haina alba si au grija de cei care au cea mai mare nevoie”.

"Ignoranța nu justifică astfel de acțiuni și ceea ce s-a întâmplat aseară în curtea unor spitale nu ar trebui să se întâmple", a subliniat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a amintit că în curțile spitalelor se află de multe ori, pe lângă personal medical, rudele pacienților internați cu COVID-19, care așteaptă vești despre aceștia. În ceea ce privește personalul medical, Vlad Voiculescu spune că "nici în război" medicii, asistenții și infirmierele nu sunt atacați.

Ministrul Sănătății a subliniat faptul că protestatarii care au fost aseară în curțile unor spitale au greșit: "În aceste spitale sunt tratați semeni de-ai lor, acolo sunt oameni la Terapie Intensivă."

Reacția ministrului Sănătății vine după ce curțile spitalelor COVID din Bacău și Brașov au fost luate cu asalt, aseară, de protestatarii împotriva restricțiilor impuse de autorități.

Restricțiile din România nu sunt mai dure decât în alte țări, iar atunci când spun că vor "o țară ca afară", românii ar trebui să își amintească că și alte țări au adoptat restricții, unele chiar mai dure, iar acestea sunt respectate, atrage atenția Vlad Voiculescu.

"Pandemia încă își arată adevărata față, iar pericolul încă nu a trecut. Ceea ce se contestă atât de mult, purtarea măștii, este ceea ce ne-a protejat de îmbolnăviri. Măsurile de protecție nu au un rol coercitiv sau punitiv, sunt măsuri care ne ajută să trecem peste acel val și care au fost aplicate și în alte țări. Cu cât măsurile acestea vor fi mai puțin ferme sau vor fi eludate de populație, cu atât menținerea lor se va prelungi", spune și secretarul de stat Andreea Moldovan.

"Vă rog mult să respectați cadrele medicale și să respectați aceste măsuri", este apelul medicului Andreea Moldovan.

Cel de-al treilea val al pandemiei, cel pe care îl traversăm acum, ar putea fi ultimul cu urmări grave, dacă românii vor alege, în perioada următoare, să se vaccineze, a subliniat ministrul Sănătății. În următoarele 3 luni vor ajunge în România peste 7 milioane de doze de vaccin.

România își va crește cu 200 numărul de paturi ATI și va ajunge la o capacitate de 1.600 de paturi, a anunțat ministrul Sănătății.

De asemenea, Ministerul Sănătății va redefini fluxurile din spitale, pentru ca și pacienții non-COVID să aibă acces la tratament.

În ceea ce privește testarea pentru COVID-19 în farmacii, Ministerul Sănătății va trimite către farmacii teste, iar acestea își pot stabil singure costul de testare, a anunțat Vlad Voiculescu. "Avem încredere că acesta va fi competitiv, rezonabil, pentru ca oamenii să se poată testa", a adăugat ministrul Sănătății.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22