Vladimir Putin le raspunde americanilor: Fortele nucleare ruse vor primi 40 de rachete balistice intercontinentale

T.d. | 16.06.2015

Pe aceeași temă

Moscova continua retorica agresiva. Presedintele Vladimir Putin a anuntat faptul ca fortele nucleare ruse vor primi peste 40 de rachete balistice intercontinental in acest an.

Declaratia a fost facuta in deschiderea forumului international de tehnica militara, potrivit TASS, citata de Gandul.

"Forţele nucleare vor fi suplimentate în acest an cu 40 de rachete balistice intercontinentale noi care vor putea străpunge orice sistem de apărare antirachetă, chiar şi pe cele mai sofisticate din punct de vedere tehnic", a spus liderul de la Kremlin.

Putin a vorbit si despre programul de stat privind modernizarea armatei ruse.

"Daţi-mi voie să vă reamintesc că implementarea programului de stat înseamnă creşterea proporţiei de armament de ultimă generaţie al forţelor armate la 70 la sută şi în unele cazuri la 100 la sută până în 2020. Acesta este un parametru impresionant, într-adevăr", a mai spus presedintele rus.

Declaratia lui Vladimir Putin vine dupa cateva zile in care atat Washingtonul, cat si Moscova s-au intrecut in declaratii privind pozitionarea de trupe si armament greu in Europa de Est, in contextul crizei din Ucraina.

Initia, cotidianul american New York Times a scris despre intentia SUA de a disloca armament greu si trupe in Romania, Polonia si tarile baltice.

In replica, Moscova a spus ca o eventuala mutare americana in acest sens ar duce la o concentrare de trupe rusesti la granita de vest a tarii.

Ulterior, Wall Street Journal a scris ca factorii decizionali de la Washington iau in calcul mobilizarea de avioane de lupta F-22 in Europa, ca “o demonstratie de forta” la adresa Federatiei Ruse.

La finalul lunii martie, comandantul suprem al fortelor aliate din Europa (SACEUR), gen. Philip Breedlove, anunta intentia Aliantei de a stationa tehnica militara grea in Romania. Informatia a fost confirmata de ministrul roman al Apararii.

„Decizia oficială privind staționarea de tehnică grea de luptă va fi luată foarte curând. Sunt sigur că atunci când lucrul acesta se va întâmpla, România va răspunde prompt, ca de fiecare dată, şi va fi de acord cu poziţionarea acestei tehnici, fiind întotdeauna un partener de încredere pentru NATO", a subliniat generalul Breedlove, la acel moment.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22