Vladimir Putin: Rusia isi va dezvolta relatiile cu Bulgaria in ciuda faptului ca e membra NATO. Ucraina se va dezvolta impreuna cu Rusia, dupa ce va scapa de administrarea straina

P.c. | 18.08.2015

Pe aceeași temă

Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a declarat, in timpul unei reuniuni care a avut loc in Crimeea, ca statutul Bulgariei de membra a NATO nu inseamna ca Rusia nu-si va dezvolta relatiile cu aceasta tara. Putin a mai vorbit despre Ucraina, precizand ca aceasta tara a fost plasata sub administrare straina, relateaza Agerpres.
 
 
Potrivit lui Putin, statutul Bulgariei in NATO este un fapt implinit, dar nu se poate spune ca acest lucru ingrijoreaza in vreun fel Moscova. "Nu stiu daca Bulgaria insasi este bucuroasa de acest lucru. Insa este foarte clar ca aceasta este alegerea suverana a poporului bulgar, iar noi acordam respect acestui lucru si vom conlucra cu Bulgaria, indiferent de greutatile legate de realizarea unor proiecte, inclusiv in domeniul energeticii, cum este South Stream", a spus Putin, amintind ca Sofia a renuntat la acest proiect.
 
 
"Aceasta nu inseamna ca nu intentionam sa dezvoltam relatiile noastre cu Bulgaria", a subliniat Putin.
 
 
Presedintele rus a subliniat ca Rusia considera Bulgaria "o tara foarte apropiata spiritual si istoric" si intentioneaza sa dezvolte relatiile cu ea in toate domeniile.
 
 
In cadrul aceleiasi reuniuni, Vladimir Putin si-a exprimat convingerea ca "administrarea straina" se va incheia in Ucraina si ca aceasta tara "se va dezvolta impreuna cu Rusia". "Sunt convins ca, in pofida tuturor greutatilor zilei de azi, situatia din Ucraina se va asana si Ucraina se va dezvolta, se va dezvolta pozitiv, se va indeparta de la acea practica rusinoasa la care asistam azi si anume plasarea unei intregi tari europene sub administrare straina, cu ocuparea pozitiilor-cheie din guvern si in regiuni de catre cetateni straini", a afirmat liderul rus, exprimandu-si convingerea ca "toate acestea sunt umilitoare pentru poporul ucrainean".
 
 
Presedintele ucrainean Petro Poroshenko a calificat drept o "sfidare la adresa lumii civilizate" vizita pe care omologul sau rus Vladimir Putin o efectueaza in Crimeea si a estimat ca gestul liderului de la Kremlin va spori tensiunea creata in estul separatist al Ucrainei de "militarii rusi si mercenarii lor".
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22