Vladimir Putin: Rusia nu va purta razboi impotriva nimanui. Angela Merkel: Nu este sigur ca discutiile de pace avute cu Vladimir Putin vor functiona

P.c. | 08.02.2015

Pe aceeași temă

Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a declarat ca Rusia nu va accepta niciodata o oridne a lumii in care un singur lider are voie sa faca orice, iar ceilalti doar ce le da voie acel lider sa faca. Putin a subliniat insa faptul ca Rusia nu va purta un razboi cu nimeni si va incerca sa iasa altfel din aceasta situatie, relateaza Hotnews.


"Exista in mod evident o incercare de a ne rastrange dezvoltarea cu diferite mijloace. Este o incercare de a perturba ordinea lumii cu una in care un singur lider incontestabil care vrea sa ramana astfel crezand ca are voie orice in timp ce ceilalti au voie doar ce permite el, si doar in interesele lui", a spus Putin in timpul unei intalniri cu sindicatele in orasul Soci. 

"Aceasta ordine a lumii nu ii va conveni niciodata Rusiei. Insa nu vom purta razboi impotriva nimanui, vom coopera cu toti" a continuat el. 

Liderul de la Kremlin a repetat faptul ca sanctiunile impuse de Vest asupra Moscovei ca pepeapsa pentru implicare in Ucraina nu vor functiona. "Sanctiunile - in final cred ca nu vor aduce bucurie nimanui si este evident ca nu pot fi eficiente cu o tara precum a noastra, desi ne cauzeaza oarecare pagube. Si trebuie sa intelegem asta si sa ne crestem nivelul de suvernitate inclusiv in economie", a spus Putin.

 

Merkel: Nu este sigur ca discutiile de pace avute cu Vladimir Putin vor functiona. Hollande: Daca nu gasim un acord de pace durabil, stim ce urmeaza - razboi

 

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sambata ca nu este clar daca initiativa de pace privind Ucraina, propusa impreuna cu presedintele francez Francois Hollande si discutata cu presedintele rus Vladimir Putin vineri, va functiona, transmite Reuters. La randul sau, Hollande a declarat ca aceasta initiativa este una dintre ultimele incercari de a obtine pacea, in caz contrar urmand un scenariu care "poarta numele razboi", transmite Reuters, conform Hotnews.

"Dupa discutiile avute ieri la Moscova pe care eu si presedintele francez le-am avut, nu este sigur ca vor functiona", a spus Merkel la Conferinta de Securitate de la Munchen, la care participa si presedintele ucrainean Petro Poroshenko si ministrul de externe rus, Serghei Lavrov. 

"Insa este in opinia mea si a presedintelui francez ca trebuie incercat. Datoram asta oamenilor afectati in Ucraina, cel putin", a spus ea. 
 

De asemenea, ea a afirmat ca trimiterea de arme in Ucraina nu ar ajuta. "Inteleg dezbaterea, insa cred ca si trimiterea de si mai multe arme in Ucraina nu ar duce la progresul de care are nevoie Ucraina. Ma indoiesc", a spus ea. 
 

La randul sau, Hollande, care nu participa la conferinta din Munchen, a declarat ca aceasta initiativa este printre ultimele eforturi de a aduce pacea in estul Ucrainei. "Cred ca este una dintre ultimele ocazii, de aceea am luat aceasta initiativa", a spus Hollande. "Daca nu reusim sa gasim nu doar un compromis ci un acord de pace durabil, stim foarte bine ce fel de scenariu va fi. Are un nume, se cheama razboi", a spus Hollande reporterilor in orasul Tulle din centrul Frantei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22