Voican Voiculescu, bătut, scuipat și alungat de revoluționari de la Troița din Piața Universității

Laurentiu Gheorghe | 21.12.2019

Apariția lui Gelu Voican Voiculescu la Troița din Piața Universității a provocat furia revoluționarilor care participau la evenimentele de comemorare a eroilor căzuți la Revoluția din 1989.

Pe aceeași temă

Sosirea lui Gelu Voican Voiculescu la Troița din Piața Universității din București, ridicată pentru cinstirea eroilor omorâți de armată și trupele de securitate la Revoluția română din 1989, a provocat huiduieli și îmbrânceli din partea celor prezenți. Voiculescu a fost îmbrâncit, scuipat și lovit, cu o cârjă la cap conform Digi24, care citează surse de la fața locului.

„Criminalule, cum ai tupeul să vii aici?” „Mi-ai omorât copiii, tu și cu Iliescu!”, l-a apostrofat mulțimea care participa la o slujbă de pomenire a eroilor Revoluției. A fost necesară intervenția jandarmilor pentru a-l apăra și extrage din mijlocul mulțimii furioase pe fostul vicepremier din primul Guvern Roman.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Chiar în aceste zile, Voican Voiculescu se află în mijlocul unui scandal legat de un concert organizat de Institutul Revoluției Române, instituție pe care o conduce. Mai multe organizații civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sâmbătă, evenimentul a fost anulat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22