Voiculescu nu a mințit: grupul care verifică raportările deceselor Covid există. De ce a negat Cîțu?

Redactia | 19.04.2021

Vlad Voiculescu a demonstrat că premierul a mințit și că există în MS un grup de lucru care verifică raportările greșite ale cifrelor zilnice referitoare la evoluția pandemiei COVID-19.

Pe aceeași temă

Premierul Florin Cîţu a afirmat că nu există nici un grup de lucru la Ministerul Sănătății, care să se ocupe de raportările despre infectările şi decesele cauzate de Covid 19.

Un document obținut de Libertatea din minister arată însă că grupul fusese înființat în urmă cu șase zile, iar o informare în acest sens îi fusese trimisă chiar premierului.

„Am cerut secretarului de stat Andrei Baciu, în urma afirmaţiilor apărute în presă, să-mi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătăţii un grup de lucru care se ocupă cu aşa ceva. Azi avem confirmarea că acest grup nu există”, a spus duminică premierul Florin Cîțu.

Cîțu a mai spus că va forma un astfel de grup de lucru și va verifica eventualele diferențe care au fost invocate de fostul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu.

Andrei Baciu este cel care a fost desemnat să asigure interimatul la conducerea Ministerului Sănătăţii, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Un document înregistrat din Ministerul Sănătății contrazice afirmația făcută de premier însă. Documentul obținut de Libertatea și prezentat și de G4 Media arată că grupul a fost înființat pe 12 aprilie sub semnătura secretarului de stat Andreea Moldovan și era compus din Andreea Moldovan, Andrei Rogoz, Liana Gavriliu, Cristian Ofiţeru şi Sebastian-Andrei Stângu.

Discuția a fost deschisă după ce fostul ministru al Sănătății a declarat că ar exista neconcordanțe între cifrele reale și cele raportate de autorități zilnic, referitor la modul în care se evoluează situația pandemică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22