Voiculescu: Până în 2024 vom avea fundaţiile pentru spitalele regionale de la Craiova, Iași, Cluj

Redactia | 31.01.2021

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a anunțat că până în 2024 vom avea fundaţiile, dar nu doar fundaţiile, pentru spitalele regionale de la Craiova, Iaşi, Cluj.

Pe aceeași temă

„Până în 2024 vom avea fundaţiile – pot să promit – cele trei spitale regionale, şi nu numai fundaţiile ci vor fi… La Craiova, la Iaşi şi la Cluj şi pe lângă asta trebuie să începem spitale în Bucureşti, trebuie să începem spitale la Timişoara, la Braşov, la Sibiu. Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine. Dacă vă uitaţi la un oraş precum Clujul, e o ruşine Spitalul Judeţean de acolo, Braşov – e criminal ce se întâmplă acolo”, a afirmat ministrul Sănătății Vlad Voiculescu într-o emisiune difuzată duminică de Prima TV.

„În momentul acesta avem studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale: Iaşi, Cluj şi Craiova. E un lucru care ar fi trebuit, conform contactului, să se întâmple până la sfârşitul anului 2017. Din păcate, ceea ce trebuia să se întâmple într-un an s-a întâmplat în patru ani. De asemenea, ministrul Tătaru a pornit la sfârşitul anului 2019 o licitaţie pentru proiectul tehnic din păcate, nu a fost finalizată şi asta este ceea ce trebuie să fac eu acum şi grăbesc lucrurile astea împreună cu echipa mea”, a susținut acesta.

Ministrul Sănătății a precizat, de asemenea, că va fi condiționată alocarea de fonduri către spitale de îndeplinirea condițiilor cerute pentru acordarea autorizației de funcționare.

Vlad Voiculescu a promis și în conferința de presă de sâmbătă seara că vor fi construite spitale noi. „Nu există soluție magică pentru a adapta spitale vechi. Este mai greu, costă mai mult și nu e eficient”, a afirmat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22