Voiculescu: Transplantul de plămâni efectuat la «Sf. Maria» pune viaţa pacienţilor în pericol

E.b. | 16.11.2016

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a anunţat că inspectorii Corpului de control ai ministerului fac verificări la Agenţia Naţională de Transplant (ANT). Ministrul mai susţine că "transplantul de plămâni în România, la «Sf. Maria», nu este ceva ce ne-am putea dori şi ar pune viaţa pacienţilor în pericol."

Pe aceeași temă

 

În opinia lui Vlad Voiclulescu, sunt ”indicii serioasecă acreditarea Spitalului Sfânta Maria pentru transplantul de plămâni nu a fost făcută în mod judicios, transmite News.ro.

 

”Spitalul Sf. Maria a fost acreditat de Agenţia Naţională de Transplant. În acest moment Corpul de control este la Agenţia Naţională de Transplant. Am indicii serioase că acea acreditare nu a fost făcută în mod judicios. La Sf. Maria există, de asemenea, alte probleme care mă fac să cred că transplantul de plămâni în România, la Sf. Maria, nu este ceva ce ne-am putea dori şi ar pune viaţa pacienţilor în pericol”, a afirmat Vlad Voiculescu.

 

Ministrul Sănătăţii a precizat că, în prezent, cei care au nevoie de transplant de plămâni sunt pe lista de aşteptare a spitalului AKH din Viena, dar şi a oricărui spital din Europa care efectuează transplant de plămâni.

 

”Nu există un monopol al AKH Viena. Dacă mă întrebaţi de ce se duc pacienţii la AKH, aş putea să vă dau eu un răspuns: pentru că acolo se efectuează mai mult de un transplant pe zi, cu rata de succes de peste 95%”, a arătat Voiculescu,

 

El a subliniat subliniind inspectorii Corpului de control se află la Agenţia Naţională de Transplant ”de câteva săptămâni”.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22