Vosganian face spirite de glumă: Marxismul comunist e unit de neo-marxismul userist prin elan

Laurentiu Gheorghe | 14.07.2019

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, leagă marxismul comunist și neo-marxismul userist prin elanul de care dau dovadă cele două ideologii de extremă stânga, a scris el pe Facebook.

Pe aceeași temă

Vosganian, care este și purtător de cuvânt al ALDE a scris după Congresul USR de sâmbătă că ceea ce unește în opinia lui marxismul comunist și „neo-marxismul userist” este elanul, iar Dan Barna desemnat candidatul la președinție al partidului oferă aceeași rețetă ideologică.

Ceea ce unește marxismul comunism și neo-marxismul userist este ... elanul. Lipsiți de realizări care să le justifice ascensiunea politică, liderii comuniști ne-au oferit în anii '50 ... elanul revoluționar. Mai apoi, ei ne-au oferit diverse alte forme de elan: elanul solidarității, elanul forțelor creatoare, elanul muncitoresc, etc. Elanul se găsea până și în Imnul Republicii”, a scris Varujan Vosganian, sâmbătă, pe Facebook.

Vicepreședintele ALDE mai spune că motivația candidaturii liderului USR, Dan Barna, la alegerile prezidențiale îl reprezintă tot elanul, ceea ce ar corespunde ideologiei marxiste preluate în prezent sub forma unui neo-marxist userist.

„Aceeași rețetă ne-o oferă Dan Barna, proaspăt candidat din partea USR la Președinția României. Principalul argument care îi motivează candidatura este tot ... elanul. După toate binefacerile pe care ni le-au adus elanurile de diverse feluri, nu putem decât să spunem: să ne ferească Dumnezeu de prea mult elan!”, a conchis deputatul ALDE.

****

Dan Barna a fost ales candidatul USR la prezidențiale, în Congresul de sâmbătă al partidului. Liderul formațiunii a primit 324 de voturi din totalul de 492 de voturi exprimate.

Mihai Goțiu a primit 134 de voturi, Dumitru Stanca - 5 voturi, iar Dragoș Dinulescu doar 3 voturi.

Tot sâmbătă a avut loc și Consiliul Național al PLUS. La finalul reuniunii, Dacian Cioloș a anunțat că a fost decis ca prezidențiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toți membrii formațiunii, în perioada 22-27 iulie. Și candidatul la Primăria Generală a Capitalei va fi ales în același interval, tot prin vot electronic. Ulterior vor fi negocieri cu USR pentru a decide candidatul Alianței USR-PLUS la prezidențiale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22