Wilhelm Dancă se disociaza de apelul academicienilor: Nu asta e misiunea Academiei Romane

Vlad Toma | 10.02.2017

Teologul Wilhelm Dancă a anuntat astazi, pe contul sau de Facebook, ca se disociaza de apelul facut zilele trecute de un grup de initiativa din Academia Romana.

Pe aceeași temă

 

Dancă afirma ca apelul Academiei nu oglindeste nici misiunea acestei institutii, nici convingerile sale crestine:


"Ma disociez de recentul Apel al grupului de inițiativa din cadrul Academiei Romane, pentru ca nu oglindește nici misiunea Academiei Romane, nici convingerile mele crestine. Dumnezeu sa binecuvanteze Academia Romana! Dumnezeu sa binecuvanteze România!", a scris Dancă pe contul sau de Facebook.

 

Profesorul Mircea Dumitru s-a disociat si el ieri, de apelul venit din partea unor academicieni, afirmand ca nu se regaseste în stilistica, retorica şi ideile susţinute în apelul Academiei Române. Dumitru precizeaza că, până la momentul publicării textului, nu a cunoscut conţinutul scrisorii, pe care ii apare semnatura.

 

82 de academicieni au transmis miercuri o scrisoare in care se pronuntau "cu tarie in favoarea identităţii, suveranităţii şi unităţii naţionale": "Solicităm instituţiilor abilitate ale Statului Român, de la toate nivelurile, să vegheze şi să acţioneze pentru a preveni, pentru a contracara şi, atunci când se încalcă legea, pentru a pedepsi toate diversiunile şi agresiunile la adresa identităţii, suveranităţii şi unităţii naţionale a României şi a stabilităţii statului de drept."

 

[Sursa foto: Facebook Wilhelm Danca]

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22