Yanis Varoufakis, ministrul grec de Finante: Angela Merkel detine cheia rezolvarii crizei grecesti. Ministrul austriac de Finante: Iesirea Greciei din zona euro, aproape inevitabila

P.c. | 28.06.2015

Pe aceeași temă

Yanis Varoufakis, ministrul grec de finante, a declarat intr-un interviu acordat tabloidului german Bild, ca Angela Merkel, cancelarul Germaniei, ar detine cheia rezolvarii crizei economice a Greciei, exprimandu-si speranta ca Merkel va utiliza aceasta cheie. Ministrul austriac de finante a declarat intr-un interviu ca iesirea Greciei din zona euro pare inevitabila, relateaza AFP, conform Hotnews.


"Sefii de guvern din Uniunea Europeana trebuie sa reactioneze. Si dintre acestia, Merkel detine, ca reprezentanta a celei mai importante tari, cheia (...) sper ca o va utiliza", a declarat ministrul grec, adaugand ca guvernul sau este "deschis unor noi propuneri din partea institutiilor", dupa esecul negocierilor de sambata de la Bruxelles.
 

Ministrul austriac de finante a apreciat duminica ca o iesire a Greciei din zona euro pare inevitabila, dupa refuzul ministrilor de finante din Eurogrup de a prelungi programul de ajutor pentru statul elen, transmite AFP."Grecia este singura responsabila pentru esecul negocierilor", a avertizat Hans Jorg Schelling intr-un interviu pentru cotidianul austriac Die Presse.
 

CITITI SI: Christine Lagarde, directorul FMI: Grecia NU VA MAI AVEA ACCES LA FINANTARE daca nu isi va plati datoria catre FMI pe 30 iunie

 

Schelling a mai precizat ca un Grexit ar fi posibil numai daca Atena prezinta o cerere oficiala de iesire din Uniunea Europeana. "Consecintele pentru tarile din zona euro nu sunt nici pe departe atat de grave cum sunt pentru Grecia", a adaugat ministrul austriac. "Este clar ca o tara nu poate, in nicio circumstanta, sa santajeze Comisia Europeana si statele din zona euro", a mai spus Schelling.
 

Alexis Tsipras, premierul Grecia, a anuntat ieri ca va organiza un referendum in data de 5 iulie, pentru ca grecii sa decida singuri daca accepta acordul propus de creditori. Ministrul de Finante grec, Yanis Varoufakis, a afirmat ulterior ca Grecia va cere Eurogrupului o extindere a programului de salvare cu cateva saptamani pentru ca referendumul sa poate fi organizat. Ministrii de Finante din zona euro au anuntat insa ca programul de salvare nu va fi prelungit.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22