Yanis Varoufakis, ministrul grec de Finante: Guvernul Tsipras ar putea demisiona dacă grecii vor vota pentru semnarea acordului cu creditorii internationali

P.c. | 02.07.2015

Pe aceeași temă

Yanis Varoufakis, ministrul grec de Finante, a declarat astazi că guvernul condus de Alexis Tsipras ar putea demisiona daca grecii vor aproba semnarea acordului cu creditorii la referendumul care va avea loc duminică, relateaza Agerpres.

 

'Am putea demisiona, dar o vom face în spirit de cooperare cu cei care vor prelua guvernarea după noi', a declarat ministrul. 'Credem că verdictul poporului trebuie respectat', a mai spus ministrul de finanțe, conform căruia 'nimic nu s-a sfârșit' iar negocierile cu creditorii țării vor fi reluate după referendum.

 

CITITI SI: Varoufakis, ministrul grec de Finante, publica o lista cu 6 motive pentru care grecii ar trebui sa VOTEZE NU la referendumul de duminica

 

'Nu sunt un prim-ministru care să rămână în post fie că plouă, fie că e vânt', a afirmat anterior premierul stângii radicale Alexis Tsipras, întrebat în legătură cu eventuala sa demisie în cazul în care grecii vor vota majoritar în favoarea propunerii de acord a creditorilor de săptămâna trecută.

 

Potrivit unui sondaj publicat miercuri, 46% dintre greci intenționeaza sa voteze 'nu' la referendum, dar proporția scăzand după introducerea restricțiilor de mișcare a capitalului, de la 57% în urmă cu două zile.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22