Zece persoane au fost ucise in estul Ucrainei. Moscova: Kievul pregateste o noua incursiune impotriva separatistilor

Fara Autor | 17.08.2015

Pe aceeași temă

Zece persoane, dintre care opt civili, au fost ucise în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei, cinci în zona controlată de Kiev și trei în regiunile separatiste, potrivit Agerpres, care citează AFP.

 

Comisia Europeană și Rusia și-au exprimat luni îngrijorarea în legătură cu escaladarea violențelor în zonă. "Condamnăm recenta escaladare a confruntărilor, care au continuat noaptea aceasta", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Catherine Ray. "Cel mai important este ca ambele părți să respecte armistițiul și să ia toate măsurile necesare pentru a-i proteja pe civili, respectând legea umanitară internațională", a adăugat ea.

 

De asemenea, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a acuzat luni Ucraina, potrivit Reuters, că ar pregăti o nouă ofensivă împotriva separatiștilor proruși.

„Suntem preocupați de evoluțiile din ultimele zile care amintesc foarte mult de pregătirea unor acțiuni militare', a declarat Lavrov, într-o conferință de presă.

 

Din aprilie 2014, când Crimeea a fost anexată Rusiei, aproximativ 6.800 de persoane au fost ucise în conflictul din estul Ucrainei.

 

Acordurile din februarie "Minsk 2", care prevăd o încetare a focului și retragerea armamentului greu pentru a crea o zonă tampon între beligeranți, au adus o acalmie relativă pe linia frontului, luptele intensificându-se periodic însă, cele două părți acuzându-se reciproc de nerespectarea înțelegerii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22