Zeci de refugiati au fost descoperiti asfixiati intr-un camion parasit pe o autostrada din Austria. Soferul ar fi roman

Fara Autor | 27.08.2015

Pe aceeași temă

Zeci de refugiați asfixiați au fost descoperiți joi într-un camion ce era înmatriculat în Austria și condus de un român, pe o autostradă din estul Austriei, nu departe de granița cu Ungaria.

 

Șoferul camionului ar fi român, potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban, scrie Agerpres.

 

Între 20 și 50 de imigranți morți au fost găsiți joi dimineață într-un camion care era oprit pe o bandă de staționare în landul austriac Burgenland, din apropierea graniței cu Ungaria, a precizat, într-o conferință de presă la Viena, purtătorul de cuvânt al poliției austriece, Hans Peter Doskozil, citat de Agerpres.

 

"Este o zi sumbră. (...) Această dramă ne afectează pe toți", a declarat ministrul austriac de interne Johanna Mikl-Leitner, adăugând că 'traficanții de ființe umane sunt criminali'.

 

Camionul ar fi fost staționat de miercuri în respectivul sector. "Nu putem spune deocamdată cu certitudine cum au murit" persoanele din camion, a mai precizat purtătorul de cuvânt al poliției.

 

Potrivit cotidianului Krone, primele indicii ar arăta că imigranții au murit prin sufocare.

 

Budapesta a anunțat că poliția ungară se va alătura anchetei, poliția austriacă informând că vehiculul era înmatriculat în Ungaria.

 

"Poliția austriacă și cea ungară vor lucra împreună pentru a afla ce s-a întâmplat și pentru a-i aresta pe responsabili", a declarat Janos Lazar, purtător de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban.

 

El a indicat că poliția austriacă a informat Budapesta că șoferul camionului era un român. "Se pare că victimele erau imigranți, iar operațiunea era una de trafic de ființe umane", a spus el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22