Zegrean: CCR a mai primit 60 de sesizari in privinta alegerilor intr-un singur tur

Vlad Toma | 09.05.2016

Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale a României (CCR), a declarat recent, intr-un interviu pentru Digi 24, ca CCR a primit 60 de sesizări privind neconstituționalitatea articolului care prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin si ca va incerca sa le rezolve pe toate inainte de alegeri.

Pe aceeași temă

 

Zegrean a precizat insa ca în Constituție nu scrie că alegerile trebuie să se desfășoare într-un tur sau în două tururi și a subliniat că legiuitorul este cel care stabilește sistemul electoral.

 

„Legea spune că alegerile se organizează într-un singur tur de scrutin, de aici toate discuţiile purtate sunt dorinţe...” a explicat Zegrean, in interviul pentru Digi 24. 

 

El a mai precizat ca CCR a mai primit 60 de sesizări in aceasta privinta, pe care va incerca sa le rezolve inainte de alegeri: „Legea spune că e un singur tur, nu știu dacă se va modifica, deși după acest dosar am mai primit 60 de sesizări cu acelaşi conţinut... Ne vom strădui să le dăm înainte de alegeri… Constituția nu prevede un tur sau 2. Constituția prevede ca alegerile să fie libere, periodice și corecte...”, a spus Augustin Zegrean. 

 

Zegrean a mai spus ca, dupa parerea sa, nu contează dacă alegerile se fac într-un tur sau două, conteaza doar ca aleșii să își facă treaba. „Am fost la toate alegerile de până acum și când s-a votat într-un tur și când s-a votat în două tururi. Nu am simţit nicio îmbunătăţire. Nu e deosebire. Problema ca cei aleşi să-şi facă treaba. Oameni trebuie să ceară altceva de la aleşii lor”, a subliniat Augustin Zegrean.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22