Zelenski: Alianții ne-au trimis, în sfârșit, armele pe care le-am cerut. Sunt recunoscător

Redactia | 23.04.2022

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, vineri, că aliaţii au livrat, în sfârşit, armele pe care Kievul le-a cerut, adăugând că armele vor arăta invadatorilor că trebuie să părăsească Ucraina.

Pe aceeași temă

Într-un discurs video susţinut vineri seară, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că a primit armele de care Ucraina avea nevoie și că este recunoscător aliaților care le-au trimis.

”Sunt recunoscător tuturor partenerilor noştri care, în sfârşit, ne-au ascultat. Care ne oferă exact ceea ce am cerut. Pentru că ştim cu siguranţă că cu aceste arme vom putea salva vieţile a mii de oameni. Şi vom putea să le arătăm ocupanţilor că se apropie ziua în care vor fi nevoiţi să părăsească Ucraina”, a mai afirmat preşedintele ucrainean, potrivit Reuters.

Zelenski a mai spus că declaraţiile făcute mai devreme în cursul zilei de un comandant rus cu privire la necesitatea unui ”coridor” către Crimeea şi Transnistria arată că Moscova doreşte să invadeze alte ţări.

”Astăzi, cu referire la militarii ruşi, s-a răspândit vestea că sarcina lor acum ar fi de a stabili controlul asupra sudului Ucrainei şi de a ajunge la graniţa cu Republica Moldova. Şi se presupune că acolo, în Moldova, sunt încălcate drepturile vorbitorilor de limbă rusă (…) Ei bine, acest lucru nu face decât să confirme ceea ce am spus de multe ori: invazia rusă în Ucraina a fost gândită doar ca un început, apoi vor să captureze alte ţări”, a mai declarat Zelenski.

Acesta a reiterat determinarea armatei Ucrainei de a apăra întreg teritoriul ţării.

”Bineînţeles, ne vom apăra atât timp cât va fi necesar pentru a frânge această ambiţie a Federaţiei Ruse. Dar toate naţiunile care, ca şi noi, cred în victoria vieţii asupra morţii trebuie să lupte alături de noi. Ele trebuie să ne ajute, pentru că suntem primii pe această cale. Şi cine este următorul? Dacă cineva care poate deveni următorul vrea să rămână neutru astăzi, pentru a nu pierde nimic, acesta este cel mai riscant pariu. Pentru că veţi pierde totul”, a mai afirmat Zelenski.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22