Zi importantă pentru Kovesi: Încep negocierile dintre Consiliu și PE pentru numirea Procurorului UE

Laurentiu Gheorghe | 20.03.2019

A început prima rundă de negocieri dintre Parlamentul European și Consiliul UE la Bruxelles în care trebuie să decidă între Francois Bohnert și Laura Kovesi pentru postul de Procuror-șef european.

Pe aceeași temă

Francezul s-a clasat pe primul loc după votul ambasadorilor, în timp ce Kovesi a fost preferată de Parlament. Negocierea, care a început la ora 11:00 este programată să dureze o oră. Dacă nu se va ajunge la nici un rezultat, următoarea rundă este programată pe data de 4 aprilie și o a treia pe data de 10 aprilie.

În cursa pentru șefia Parlamentului European au rămas două nume: Laura Codruța Kovesi, clasată pe primul loc după votul din 26 februarie în comisiile LIBE (justiție, libertăți civile și afaceri interne) și CONT (control bugetar) din Parlamentul European și Francois Bohnert, clasat pe primul loc după votul ambasadorilor din COREPER.

Având în vederea că Parlamentul și Consiliul au opțiuni diferite, urmează ca viitorul șef al Parchetului European să fie negociat în cele două instituții.

În cazul unui acord între cele două instituții europene, numele viitorului șef al Parchetului ar urma să fie votat în plenul Parlamentului European, dar votul este, în acest caz, o simplă formalitate.

****

Laura Codruța Kovesi a fost pusă joi, 7 martie, sub învinuire într-un al doilea dosar, acuzată fiind că a condus un grup infracțional organizat în interiorul DNA. Anunțul a fost făcut chiar de fosta șefă a DNA la ieșirea de la Secția specială de investigare a magistraților, unde a stat cinci ore. Ea a fost citată în dosarul deschis de procuroarea Adina Florea în urma unui denunț făcut de fugarul Sebastian Ghiță, privind aducerea în țară a lui Nicolae Popa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22