Ziua Nationala, prilej de acuze reciproce din partea liderilor PNL si PSD

Dora Vulcan | 30.11.2016

Dupa ce liderul PNL Alina Gorghiu a făcut miercuri seara apel la PSD sa renunțe la orice fel de încercare "de a murdări" atmosfera ceremoniilor de 1 Decembrie programate în București, a venit randul lui Dragnea sa vorbeasca de pericolul infiltrarii unor provocatori profesionisti care ar avea ca scop compromiterea PSD.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Înțeleg să sunt plănuite, în ciuda afirmațiilor liniștitoare ale liderilor PSD, huiduieli, manifestări, injurii și alte tipuri de comportament care nu ar trebui să-și aibă locul de Ziua Națională a României. Îi rog să nu importe modelul Pandele, combatantul din benzinărie la București. Sper că mâine va fi o zi specială pentru toți românii, o zi cu privirea îndreptată spre unitate și viitor prosper", a spus Alina Gorghiu intr-o conferinta de presa sustinuta la Slanic Moldova, citata de Agerpres.

 

 

 

Ea a profitat de ocazie pentru a trimite iar cateva sageti spre adversarii politici, reluand declaratii facute anterior:

 

 

 

"Ziua de 1 Decembrie nu poate fi una care să-i sărbătorească pe cei corupți, ori pe cei care nu au integritate (...) De Ziua Națională avem obligația foarte clară să-i cinstim pe eroi și pe cei care au făcut Marea Unire, nu să dăm atenție celor care au probleme cu legea."

 

 

 

Ea a calificat "falsă indignare poziția afișată de doamna Firea de câteva zile încoace, după ce chiar primise invitația de a participa la parada militară de 1 Decembrie".

 

 

 

"Doamna Firea îndeplinește o sarcină de la șeful de partid, Liviu Dragnea. Are sarcină de a se indigna pentru a acoperi rușinea pe care o au cei de la PSD pentru că nu pot fi prezenți la aceste evenimente de 1 Decembrie. Cred, însă, că de 1 Decembrie suntem obligați ca, în calitate de oameni politici, să dăm un mesaj de unitate, dar și unul de integritate. Asta înseamnă că de Ziua Națională ar trebui să ne concentrăm pe moștenirea istorică a aceste sărbători și pe efortul fiecăruia de a face din România o țară mai bună", a spus Gorghiu. 

 

 

 

Liderul PSD se disculpa dar acuza infiltrarea unor provocatori profesionisti

 

 

Nici liderul PSD Liviu Dragnea nu s-a lasat mai prejos si, in numele aceleiasi preocupari pentru traditia si valorile nationale ce se cer celebrate pe 1 Decembrie, a acuzat pericolul "infiltrarii" unor "provocatori profesionisti" la ceremoniile de 1 Decembrie, care ar avea ca scop compromiterea PSD. 

 

 

 

Dragnea a facut apel la Politie, SPP, Antitero si Jandarmerie pe care le atentioneaza sa actioneze profesionist si in interesul cetatenilor, altfel vor fi "singurii responsabili pentru posibila degenerare a paradei militare sau permiterea derularii unor incidente reprobabile".

 

 

 

"Se incearca atribuirea PSD a unor altercatii prin infiltrarea, in zona unde se vor afla liderii PSD, printre oameni, a unor provocatori profesionisti, cu scopul de a culpabiliza PSD si de a crea emotie favorabila celorlalte forte politice", a avertizat Dragnea intr-un comunicat dat publicitatii tot miercuri, citat de Agerpres. 

 

 .

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22