Ziua și demisia din Pro România: Gelu Diaconu anunță că a părăsit partidul lui Victor Ponta

Laurentiu Gheorghe | 02.10.2020

Gelu Diaconu, fost șef al fiscului, pleacă după doar trei luni din partidul fondat de Victor Ponta, despre care spune că „și-a făcut un fel de renume din a nu-și respecta cuvântul”.

Pe aceeași temă

„Cum spuneam, am venit pentru Victor Ponta în pofida faptului ca și-a făcut un fel de renume din a nu-și respecta cuvântul. Cu toate acestea, el rămâne pentru mine un foarte bun fost prim ministru. Curajos în luarea de decizii economice liberale. Concluzia la cele scrise mai sus nu poate fi decât una singură: de astăzi nu mai sunt membru al partidului Pro Romania spre ușurarea tandemului amintit mai sus și a altora care poartă de grijă acestui partid”, se arată într-un mesaj transmis vineri de Gelu Diaconu pe grupul de whatsapp al formațiunii, în momentul în care liderii Pro România din Ilfov se reuniseră pentru a serba rezultatul bun obținut în sector.

Gelu Diaconu se declară nemulțumit de „chibzuitul dom’ presedinte și entuziastul său tânăr secretar general” al Pro România Ilfov, Mircea Ursache și, respectiv, Andrei Rizoiu, care „peste noapte (...) s-au transformat in mari strategi politici.

„La începutul lui iulie, lipsiți de organizații, erau modești și cooperanti. Astăzi, s-au urcat pe valul succesului conjunctural și țes intrigi. Mă separă prea multe de acești doi oameni, liderii dvs actuali. Nu voi enumera nimic acum din ceea ce mă separă de ei, pentru că nu vreau să vă stric momentul festiv”, a comentat Diaconu.

„Concluzia la cele scrise mai sus nu poate fi decât una singură: de astăzi nu mai sunt membru al partidului Pro Romania spre ușurarea tandemului amintit mai sus și a altora care poartă de grijă acestui partid. Numai bine va doresc tuturor și mult succes!”, mai adaugă Gelu Diaconu.

Anunțul lui Diaconu vine la doar o zi după ce Ioana Petrescu, fost ministru de Finanțe în guvernul Ponta, a făcut un anunț similar:

„Mă retrag din PRO România. Am decis să ies din Partidul PRO România. Este o decizie dificilă, dar necesară, pe care o iau după doi ani în care am făcut parte din conducerea acestei formaţiuni. Eu am intrat în politică din dorinţa de a avea un cuvânt de spus în politicile publice care ar putea ajuta România să devină o democraţie avansată şi să joace un rol important in UE. Acum doi ani, am ales PRO România pentru că era o formaţiune născută din nevoia unor tineri politicieni care nu îşi găseau loc în vechile partide şi vocea lor nu ar fi putut fi auzită din cauza liderilor autoritari şi discreţionari. Am crezut în forţa PRO România, un partid care s-a declarat a fi “altfel”, în care mulţi tineri au devenit membri cu speranţa că alături de colegii cu experienţă în politică, au şansa de a-şi susţine ideile lor care pot aduce românilor o viaţă mai bună”, a anunţat Ioana Petrescu pe pagina sa de Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22