Absenții

OUG 92 (a lui Tudorel) n-a avut parte de protestele triumfale cu care a fost întâmpinată OUG 13 (a lui Iordache). Poate unde era prima. Ehei, multe s-au schimbat între OUG 13 și OUG 92.

Tia Serbanescu 23.10.2018

De același autor

Legile justiției și codurile penale au dezincriminat mai toate faptele de corupție, șefii DNA și DIICOT au fost executați. Urma golirea parchetelor de procurori. Cum? Simplu. OUG 92 a ridicat pragul de vechime și a scăzut pragul de pensionare. Întâi zboară cei fără noua vechime, apoi zboară cei cu vechime. Tudorel a lucrat bine. Probabil că la OUG 99 nu vom mai avea niciun dosar de corupție, iar pe la OUG 105 ne vor judeca infractorii. Foarte mândru de ordonanța sa, Tudorel a lăudat-o ca Dragnea pe Dăncilă: „E necesară, coerentă și bună“. Bună pentru Dragnea: procuroarea din dosarul său Tel Drum era amenințată de noua vechime. Dosarele violențelor din 10 august și al Revoluției erau și ele în pericol. De altfel, dispare și ideea de revoluție: mitingurile spontane în piețele centrale sunt interzise. Rămânem doar cu loviturile de stat paralel după modelul Erdoğan, invocat și de Dragnea an de an, ca sultan după sultan. Chiar te întrebi cât mai durează până ne pune Dragnea haraci. Bineînțeles, Dăncilă și Tudorel au pretins că OUG 92 respectă cerințele Comisiei de la Veneția. Aiurea! Minciună sfruntată. Comisia de la Veneția a criticat dur toate modificările aduse codurilor penale, legilor justiției și recenta OUG, acuzându-le că „slăbesc sistemul judiciar și lupta anticorupție“. Și CSM avertizase că OUG 92 trebuie aplicată pe viitor. Numai că Tudorel a fost ferm: „legea e lege și trebuie aplicată“. După raportul Comisiei de la Veneția, Tudorel a înțeles și el (cam greu) că „OUG nu se aplică retroactiv“. În momentul exploziei OUG 92, Dăncilă era în Turcia și apoi în Emiratele Arabe, unde modul ei de a-și mișca buzele fără să vorbească și de a nu vorbi fără să citească a reprezentat chiar idealul feminin. Iohannis în schimb era la Roma, unde prima doamnă a afișat un surâs în plină vară și ținută estivală. Să nu fi răcit. Furat de peisajul italian (O, sole mio!), președintele a chiulit în prima zi a Consiliului European de la Bruxelles.

 

După cinci zile, a cerut și el demisia lui Tudorel. Degeaba. Tudorel nu demisionează, iar Tăriceanu nu-l remaniază: „ALDE nu va remania pe nimeni“. E vorba de vreo trei nimeni. În aceste condiții vitrege, privirile se îndreptaseră spre Avocatul Poporului, singurul care putea contesta OUG la CCR. Numai că Victor Ciorbea e Avocatul Diavolului (al lui Dragnea, mai exact) și a plecat (cu atribuiții cu tot) în vacanță americană. Ce e drept, speranța democrației și premierul CDR de acum 20 de ani s-a vândut bine: are leafă de 36.000 de lei și va avea pensie specială tot atât. Scârboase personaje! Uite și la Ponta! Și-a făcut partid (Pro România) și congres, s-a ales președinte și se dă mare democrat, deși în 2012, când a ajuns la putere, în zece zile a schimbat tot, a luat tot, a vrut și președinția la USL și a făcut referendum, speriind țara și Europa cu apucăturile lui, exact cum face Dragnea astăzi. Și Ponta se ține după Erdoğan ca oaia după măgar. Acum, se declară proeuropean. E în stare, la cât de prefăcut e. Am mai pățit-o și cu alții: cine s-a fript cu Ciorbea, s-a opărit și cu Tăriceanu. Actualmente, Dragnea pregătește remanierea guvernului. Adică rămâne tot Dăncilă. Spanac. Precis că a învățat ceva din turneul ei arab: să facă deșert și la noi. Dar fără zăcăminte de petrol, fiindcă mai rău ne încurcă. Până scăpăm de ele și le dăm altora, ne certăm de mama focului - în frig.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22