Amenințări

Potrivit ONU, 2,5 milioane de ucraineni și-au părăsit țara din pricina războiului. De la noi au plecat 4 milioane pe timp de pace. Și nu urmează nimic bun.

Tia Serbanescu 14.03.2022

De același autor

Putin a transformat Ucraina într-o ruină și a ruinat Rusia (din cauza sancțiunilor economice care au scos-o din lumea bună) dar CIA susține că nici el nu se simte prea bine: ,,Putin s-a înșelat în toate privințele”. Dar și câtă lume a înșelat! După eșuarea negocierilor dintre miniștri de externe Lavrov și Kuleba, Rusia și-a reiterat condițiile de pace (una mai imposibilă ca alta) între care și includerea ,,statutului de neutralitate” în Constituția Ucrainei. Adică Ucraina luptă eroic acum nu pentru libertate ci pentru neutralitate?

Zelenski a renunțat deja la NATO care ,,se teme de o confruntare cu Rusia”. Păi, toată lumea se teme de o confruntare NATO-Rusia care însemna război mondial (nuclear). Asta vrea Zelenski? Cum să te pui la mintea unui Putin care n-are nimic sfânt și vrea musai război. Asta-i tot ce mai poate oferi Putin poporului rus. Le-a mințit pe femeile Rusiei (cadou de 8 martie) că ,,recruții nu participă la ostilități” deși ministrul apărării a recunoscut că ,,mulți recruți au fost luați prizonieri”. În schimb Lavrov n-a recunoscut nimic: ,,n-am atacat Ucraina” unde ,,operațiunea merge bine”. Deci n-au atacat-o, au operat-o – băgând-o în comă. Malpraxis! Creier de Larvov: ,,Ucraina e o unealtă în mâinile Vestului”. Deocamdată e o victimă în mâinile Kremlinului care consideră întotdeauna că victima e vinovată: ,,Pentagonul construiește arme biologice în Ucraina”. Hei! A ripostat SUA: ,,Putin pregătește un atact cu bombă biologică sub steag fals”. Poate chiar sub steagul Ucrainei pe care Larvov a acuzat-o că se bombardează singură. Ca să se ,,denazifice” de tot.

Zelenski știe cum funcționează Putin: ,,dacă vrei să-i știi planurile uită-te la ce-i acuză pe alții”. Putin mai are însă fanii săi care nu fac diferența între bombardarea de acum a unei țări pașnice și bombardarea de către NATO (acum 20 de ani) a criminalului de război Milosevic și a Serbiei aflate deja în război cu foste țări ale Iugoslaviei – exact cum face Rusia cu fostele țări ale URSS-ului. Respingând toate condițiile Rusiei, Kuleba a acuzat Moldova și Georgia că ,,fac autostopul la trenul Ucrainei” cerând să intre în UE odată cu ea. Da, și? Cu ce-l deranjează asta pe Kuleba? ,,Prietenul la nevoie se cunoaște ” a constatat răzând în hohote (deși era vorba de refugiați) Kamala Harris (vicepreședintele SUA) la Varșovia înainte de a sosi la București - unde prietenul anevoie se cunoaște. Considerată istorică, vizita Kamalei a fost mai degrabă geografică: a asigurat flancul estic că va fi apărat la cm. Nimic nou! au spumegat canaliștii. Dar nimic rău. E bine să ți se repete (mai ales când ești atât de inspăimântat încât cumperi benzină cu tomberonul și baxuri de ulei cu toptanul) că vei fi apărat. Barem NATO nu-și atacă partenerii.

Dar când armele vorbesc, muzele tac. La ICR Paris și Lisabona au fost numiți 2 politruci ruginiți: Cezar Preda și Paul Dobre. Erau singurii scriitori de care auzise Cîțu în vasta sa incultură. România educată! Dar de bine ce a crescut bugetul apărării la 2,5% din PIB, fabrica de armanent din Brașov era în grevă (din cauza salariilor neplătite). Unde se duc banii pentru apărare? La gradele superioare? Pe avioane militare? Zbor deasupra unui cuib de cuci: experții prevăd că ,,războiul din Ucraina va duce la căderea lui Putin”. Așadar, nu vă fie frică: dacă nu cade, pică. Doamne-ajută!

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22