Calamități

Al doilea val al pandemiei a început deși primul face victime în continuare și printre oameni (500.000 de decese) și printre statui: Cervantes și Kant au fost puși și ei la pământ.

Tia Serbanescu 30.06.2020

De același autor

Miroase a proletcultism. Nici nu s-a încheiat primul val al comunismului rusesc și ne paște valul al doilea al neo-marxismului american. Urâtă perspectivă. Noi încă ne luptăm cu primul val. Orban a făcut si el valuri anunțând că dublarea alocațiilor pentru copii și creșterea pensiilor cu 40% nu sunt posibile deodată (ceea ce știau toate partidele când au votat), ci doar gradual. Băsescu a fost și mai explicit: trebuie susținute mamele și nu crescute alocațiile „fiindcă pruncii nu știu ce să facă cu banii”. Scârț! De parcă pruncii încasau alocațiile și le făceau praf. E adevărat că au fost și cazuri în care bebelușii au fost bătuți crunt de părinți pentru că nu aduceau în casă suficienți bani de băutură. La contestarea lui Weber, CCR a declarat neconstituțională carantinarea celor intrați în țară. Doar contaminarea e constituțională. Ar trebui ca Weber să conteste și contaminarea. Ciolacu a contestat și el guvernul Orban declarându-l „cel mai slab guvern postdecembrist”. Pardon, doamnele mai întâi. Să nu-i răpim locul guvernului Dăncilă. Sau guvernelor Grindeanu și Tudose – dărâmate chiar de PSD. Ciolacu e însă în campanie pentru congresul PSD unde-l are adversar pe Orlando – care tocmai a salvat (printr-un amendament) terasele ilegale de pe litoral protejând astfel interesele Mirelei Matichescu (o rămășiță a haremului lui Mazăre), membră în CA și la portul Constanța, și la aeroportul Kogălniceanu. La ea tot ce zboară se mănâncă. Orlando este considerat de Paul Stănescu „o calamitate” dar Arsene (altă calamitate!) l-a pus la punct: „Paule, PSD e un tractor prea mare pentru tine”. De fapt, Paul e o remorcă. „Când zicea Dragnea culcat, Ciolacu și Stănescu erau sub mochetă” a povestit Orlando care spăla mocheta. Mai relaxat, Rareș Bogdan a petrecut cu 100 de invitați la restaurant deși restaurantele erau închise. L-au amendat? Sau fiind prieten cu șeful SRI i se deschid toate ușile (la contracte, în politică, la restaurant)? De-asta se și crede deja „Number One” (cum i-a zis Iohannis cândva) în PNL. În acest timp țara era la apă (și din cauza inundațiilor) dar Orban nu s-a dus acolo. Pesemne fiindcă nu i-ar fi cântat nimeni în strună (la vioară) printre puhoaie. Cum ar zice Iohannis, e mai bine să nu fie inundații decât să fie inundații.

Câțiva sinistrați politici din PNL și PSD au fost cazați la ANRE și ASF unde salariile sunt de câteva mii de euro. Apropo, pentru ele sunt bani? Au fost căpătuiți astfel indivizi ca Marian Neacșu (un PRMist expirat), Valeriu Steriu (un traseist steril politic), Toni Greblă (o unealtă). Mai discretă, singură cu banii lui Daddy, Irinuca a făcut achiziții de 350.000 de euro – în timp ce Dragnea repeta (într-un interviu de la Rahova) toate clișeele: e victimă politică, vânat de Kovesi, trădat de prietenul Dâncu, hărțuit de statul paralel. A rămas în urmă cu textele. Să fi ajuns și el la 5G, la Bill Gates – și WaterGates. Altfel, liberalul Moroșanu și-a dat bacalaureatul la 42 de ani (în tinerețe figura la interlopi) iar PSD sectorul 4 s-a îmbogățit cu interlopii lui Bebino. Ei, și? Ce-i cu apartheidul ăsta? Ce atâta discriminare? Puțintică precauție! În curând doar ei vor avea dreptul la statui. //

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22