Caricatura

Nimic nu-i mai iese ca lumea PSD-ului dacă și la congrese - pe care le are în sânge - a început să dea rateuri. S-au dus congresele unde pentru alegerea președintelui aveau loc lupte grele, trădări, negocieri, aranjamente și intervenții oculte.

Tia Serbanescu 13.03.2018

De același autor

 

Acum, alegerea președintelui a dispărut din repertoriul congresului extraordinar, transformându-l într-o parodie nonmuzicală: My Fair Daddy. Or, un congres fără alegerea președintelui e ca pușca fără gloanțe și cureaua lată fără pantaloni. O caricatură. De altfel, în afară de lăutari (Tăriceanu, Kelemen), singurii care au cuvântat au fost Dragnea și Dăncilă - cea dinainte aleasă președinte executiv al PSD. Congres pentru doi.

 

Dragnea a vorbit după regula „decât puțin și prost, mai bine mult și fără rost“ și s-a proiectat în viitor (în 2040), când vom fi a opta economie a UE, vom fi lider regional, vom fi nod de infrastructură internațională. Practic, vom fi oale și ulcele. Din prezent, Dragnea a reținut doar că „statul paralel s-a infiltrat nu numai în politică, dar și în media, în societatea civilă, în mediul de afaceri“. Ba chiar și în UE și în SUA. Apoi, Dragnea s-a întors în trecut, întrebând sala: „Vreți să mai fiu președintele vostru?“ - exact ca Dictatorul care-și întreba același lucru subalternii în decembrie ‘89. Apoi a venit elicopterul și l-a luat. Iar după 30 de ani a apărut Dăncilă, care, în calitate de „prim-ministru a României“, s-a întrebat: „Unde vom fi peste 20 de ani?“. Păi, unii vom fi, într-adevăr, acolo unde nu e nici durere, nici suspin, iar ceilalți vor plăti din greu datoriile și nesăbuințele guvernanților de azi. Dăncică a prezentat apoi cele o sută de măsuri pe care le va lua până la Centenar. Unde merge suta, merge și muta. Unii colegi din PE o credeau pe Vasilica „mută“ fiindcă în două mandate nu-i auziseră glasul. Au fost norocoși. Cine o aude ori moare de plictiseală, ori obosește numărându-i greșelile: zilele trecute a zis de șase ori „imunoglobină“ în loc de imunoglobulină. Asta nu l-a împiedicat pe Dragnea s-o susțină „fără ezitare“ pe Vasilica, în dauna d-nei Andronescu (pe care nici n-au lăsat-o să vorbească) și să stabilească noua formulă de conducere a PSD: 16 vicepreședinți regionali, câte un bărbat și o femeie din fiecare regiune.

 

Ca la dansuri populare. Perechile astfel formate (Firea - Robert Negoiță) reprezintă vicepreședinția tradițională. Firea se arătase totuși nemulțumită de guvernele PSD, care „îi pun bețe în roate“ – deși s-a învârtit bine în viață, iar la Primăria Capitalei se fac multe învârteli. Văzând cum dispar din conducerea PSD toți criticii lui Daddy, Codrin Ștefănescu a făcut o criză: „îmi vine să rup hainele de pe mine și să plâng de situația în care s-a ajuns“. Uite în ce hal l-au adus! Și doar știau că suferă cu nervii. Dar și Dragnea s-a enervat după ce George Maior i-a confirmat prezența la sindrofiile SRI, iar din Brazilia s-a aflat că e anchetat pentru spălare de bani. Poftim! Și statul paralel Brazilia îl persecută. Ole! Acum, că nu se mai hrănește la popota SRI, de unde-și iau baronii banii și acoperiții gologanii, Dragnea a mărturisit că mănâncă în fiecare zi „o Eugenia“. Canibalism, ai? Singura surpriză a fost că Daddy și-a scos logodnica (jună și blondă) la congres, anunțând că se căsătoresc „cât de curând“. Tot ca Ponta, în China? La vita e bella, la vitta e Belina.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22