Cauze și defecte

După două CEx-uri zbuciumate, rivalii din PSD - gașca de la Scroviștea și gașca lui Firea - s-au întâlnit într-un BPN potolit. Firea a mărturisit că „noi n-am dorit înlăturarea lui Dragnea de undeva, am vrut dialog cu Dragnea“.

Tia Serbanescu 02.10.2018

De același autor

 

 

Flori, cadouri, conversație spumoasă. Adică genul acela de dialog după care nu mai urmează nimic. El nu mai sună. Ca să recâștige încrederea lui Daddy (Liviu Dragnea, să ne ierți, că poate eram cam beți), disidentul Țuțuianu a cerut DIICOT să verifice dacă protestatarii #REZIST consumă droguri. Rezultă că ei au consumat droguri când au cerut demisia lui Dragnea. Căci asta cereau și protestatarii. Dacă disidenții au luat-o pe coajă, învingătorii au luat-o razna. După BPN, Dragnea și-a întregit colecția de unelte cu Greblă (numit secretar general la guvern), un personaj foarte bine pregătit la nimic. Lângă Dragnea, Dăncilă tăcea mâlc.

 

Când a dat să deschidă gura, Daddy a luat-o de cot și a scos-o din fața presei: Hai acasă, puișor, nu-ți șade bine când vorbești, ești mai frumoasă când taci. A doua zi, Dăncilă și-a pus broșa de Bruxelles și a plecat să le explice „ca și prim-ministru“ liderilor europeni că în 10 august „jandarmerița a fost bătută de protestanți“. Poate și de catolici. S-a spus că Dăncilă a avut și discuții „cu ușile închise“. Poate cu gura închisă - căci de frica gafelor oficialii de la București îi taie sonorul. Precauție justificată, câtă vreme Dăncilă a pretins că „președintele a revocat-o pe Kövesi“. Când face greșeli (confundând protestatarii cu protestanții) și perseverează în greșeli, Dăncilă e doar mică și diabolică. Când minte atât de grosolan (jandarmerița a fost bătută de huligani instigatori, iar Kövesi a fost dărâmată de Tudorel la ordinul lui Dragnea), Vio demonstrează că prostia nu vine niciodată singură, ci la pachet cu minciuna și răutatea. Chiar te întrebi dacă pe lângă pesta porcină nu a revenit și boala vacii nebune. În orbirea ei, Dăncilă o fi crezut că îi păcălește pe cei din PE - unde, altminteri, se trăiește bine, pe bani mulți și idei puține. Acolo vrea să ajungă și Crin Antonescu, care, după patru ani de absență din țară, a cerut un loc pe listele PNL - ceea ce i-a nemulțumit pe liberali: adică noi stăm aici și ne facem de râs în fiecare zi și el vine direct la plăcinte? Între timp, CCR (unde domnește Valer Dorneanu când e treaz) a aprobat legile justiției, care îi taie președintelui țării atribuțiile în numirea procurorilor șefi. Încet-încet, PSD îi fură toate atribuțiile.

 

Dacă PSD vrea, îl face procuror general pe marele jandarm Cazan (zis Gazan, după 10 august), căci Carmen Dan vrea ca Jandarmeria să facă anchete penale. S-a urcat Scrofiștea în copac! De acolo Dragnea face remanierea guvernului (ministrul Educației a și fost înlocuit cu Plumb, ca să ajungă mai repede la fund) și vrea ca Tudorel să dea OUG pentru a scăpa de completul de judecată de la ÎCCJ (din 8 octombrie). În caz contrar, îl schimbă cu Nicolicea. Ăsta da sperietoare! Tăriceanu i-a pus însă în vedere că miniștrii ALDE sunt de neînlocuit. Tăriceanu are obligații la Meleșcanu (o fosilă rară, care are grad mai mare decât funcția) și interese la Tudorel. Într-un guvern infracțional organizat, e bine să ai un avocat. În ce o privește pe Grațiela Gavrilescu, ea și dorește „ca și peste o sută de ani România să fie cum e în 2018“. Pare un blestem! Adică să rămânem în urmă cu o sută de ani? Și peste o sută de ani să vedem tot PSD și ALDE? Nu, mersi, mai bine închidem ochii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22