Corupție în alb

Ca să ieși la miting pe căldurile astea, trebuie ori să ai un motiv, ori să n-ai încotro. E cazul marelui miting al PSD, organizat pentru că lui Dragnea i-a cășunat să ocupe Capitala (cu 200.000 de persoane) ca să arate bucureștenilor, țării și Europei cu cine au de a face.

Tia Serbanescu 12.06.2018

De același autor

 Să fii la putere și să faci miting „împotriva abuzurilor și a statului paralel“ în fața propriului guvern seamănă cu un autodenunț. Păcat că nu au dărâmat guvernul, dacă tot erau acolo. În fond, dărâmarea guvernelor PSD e specialitatea lui Dragnea. „Am venit să susținem abuzurile“, a declarat mândru un protestatar, exact ca Dăncilă când anunța că „vrem să reducem democrația“. Amândoi au dreptate. Trusa protestatarului conținea: o lanternă mică, „stegulețe mici și pancarde“, un telefon mobil, hrană rece, apă și foaia cu patru strofe din Imn (restul n-au încăput). Lipsea busola. În consecință, organizatorii au fost cam debusolați. Tot încercând să afle unde e statul paralel, au nimerit la ei acasă.

 

Ținuta a fost obligatorie: alb de la brâu în sus (partea care aparține partidului) și liber de la brâu în jos. „Primarul general al României“, cum se recomandă Firea când e în criză de sine, i-a salutat pe cei „veniți de bunăvoie și cu drag la București“, ca „să le dăm o lecție“ adversarilor. Apoi junele Pleșoianu a recitat din creațiile proprii: „Doamna cucuvea, unde v-ați ascunselea? E sufrageristă și nu mai rezistă“. Kövesi adică. Mergea și o poezie despre cum tăia Dragnea porcul pentru sufrageristă și-i ducea vin lui Coldea.

 

Tăriceanu s-a luptat și el cu „noua Securitate și cu statul paralel“ căruia îi scria cândva bilețele roz. Grețos! Dragnea a vorbit ultimul (ca desert) și tot cu statul paralel s-a luptat amenințându-l că e pe ducă. Tăriceanu simțea că „adie un vânt de libertate“, iar Dragnea vedea sosind „ziua libertății“. Se cam bănuia despre ei că nu sunt liberi. Potrivit OLAF, România e pe primul loc la fraude cu bani europeni, iar modelul descris e chiar Tel Drum. Așa încât împotriva cui putea să protesteze Daddy dacă nu împotriva justiției? Mesajul lui Dragnea către justiție era clar: Vezi, madam, câți suntem? Ciocu’ mic și dosarul la cutie, că acum corupția noastră e la putere. Apropo: cât o fi costat demonstrația de culturism a lui Dragnea? Înțelegând mesajul, ÎCCJ a amânat a treia oară sentința în procesul lui Dragnea - care, profitând de aglomerație, a votat la Cameră înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare. Acesta reunește 33 de companii care trec astfel de la stat la statul paralel Dragnea. „Un furt de 10 miliarde de euro“, a calculat imediat Ponta, acuzându-l pe Daddy că „vinde țara“. Iar? Dragnea e în stare s-o vândă de câteva ori, dar fiind patriot ne-o revinde tot nouă, de fiecare dată la suprapreț. Avea dreptate însă și Tăriceanu zicând că „Securitatea din comunism n-a murit, ci doar s-a transformat“. Uneori (adeseori) s-a transformat chiar în cei care spumegă împotriva ei. Știm cu toții niște cazuri. Caz de necaz: armata camuflată în alb care „simbolizează curățenia“ (cum a zis Daddy) a lăsat în piață o mulțime de gunoaie. Bine că n-a plantat și flori (vorba lui Ilici) în memoria mineriadei din care se trage. Mai bine #REZIST decât pesedist, mai bine martor decât infractor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22