Deficitarii

Împlinindu-se un secol de la unirea Basarabiei cu România, parlamentul a onorat aniversarea printr-o ședință solemnă și o declarație de dragoste față de Republica Moldova, care e oricând binevenită acasă, unde Dragnea e chiar gata să treacă Prutul:

Tia Serbanescu 03.04.2018

De același autor

 „Eu vreau să ne unim cu Moldova“. Bravo! Nu ea cu noi? Dar ea ne vrea? Nu prea. Prezenți la festivitate, oficialii de la Chișinău au precizat că Moldova preferă independența. Eventual, să ne întâlnim mai întâi în UE să vedem cum ne înțelegem. Deocamdată, nu vrea să se mute la noi. Răpus de discursuri, Daea chiar a ațipit în prezidiu. Desigur, visa unirea. Și lanuri verzi de grâu. Marele absent a fost președintele Iohannis, care a trimis un mesaj unde susține parcursul european al Moldovei. Nu se știe ce l-a împiedicat pe Iohannis să-și citească mesajul în plen.

 

Păcat! Cine știe dacă mai prinde următorul centenar al unirii Basarabiei cu țara. Dar între noi fie vorba, decât să-i vezi grămadă pe Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă, Ciorbea și Dorneanu, mai bine-ți faci centenarul singur. Dincolo de acest moment unionist, intrarea în primăvară s-a făcut cu costuri uriașe: deficitul bugetar a ajuns la 5,5 miliarde de lei. Fiecare lună e tot mai scumpă de la revoluția fiscală încoace. Să cheltuiești atâția bani pentru ca lumea să o ducă tot mai rău, iată o performanță de care numai PSD e capabil. Nu degeaba e cel mai mare partid din țară. Așa că la ANAF în noapte oare cine bate? Era ministrul Orlando, care i-a sechestrat pe șefii stabilimentului, cerându-le să ne scoată banii din buzunare, din sertare și de unde-or ști ca să acopere deficitul. Apoi, Dăncilă și Orlando l-au pus șef la ANAF chiar pe autorul haosului fiscal, fostul ministru Ionuț Mișa (două diminutive într-un smiorcăit), pe care ți-l poți lesne imagina vorbind singur în birou: când mă găsesc la fisc, primejdia o caut și o isc. Guvernul a dat vreo cinci ordonanțe încercând să corecteze aberațiile lui Mișa, dar n-a reușit. Drept care l-a promovat. Aici trebuie să fie mâna statului paralel, altfel mișmașul nu se explică.

 

Tot atunci a dat și Vlad Cosma un comunicat (ca mare somitate a corupției) unde mulțumește ÎCCJ fiindcă a dispus reluarea procesului de la zero. Motivul ar fi abuzurile de la DNA Ploiești. Dacă procurorii au greșit, să plătească! Dar asta nu înseamnă că Ghiță și clanul Cosma, tartorii județului Prahova, sunt nevinovați. Iată însă că și revoluția antijustiție dă roade. Corupții sunt atât de prețuiți că nu mai ai loc de exegezele lor: „România a fost jefuită și chinuită timp de zece ani“, a constatat Ghiță. Aiurea! Dacă era jefuită numai zece ani mai aveam câte ceva. Numai că Ghiță a fost și el în tagma jefuitorilor, așa că a mai slobozit o minciună puturoasă: cică în 2013 i-a dat lui Kövesi prin Coldea 7.000 de euro (așa puțin? rușine!) ca să-și ia mașină. Asta după ce tot el susținea că „Niciodată Coldea nu se dădea pe mâna cuiva, să-i ceară să dea bani cuiva, never!“. Ghiță ăsta nu e bun nici de minciuni. Nu-l duce capul. În schimb, are tupeu ca toți corupții de proastă calitate - care-și fac acum partide noi din bube, mucigaiuri și noroi. Onțanu înființează ADER, un fel de UNPR cu alt chipiu, adică același rahat cu alți ochi, iar Gigi Becali își face și el partid cu „oameni de mare valoare“. Un fel de FCSB cu alte picioare. Niște VIP-uri încălțate. //

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22