Finanțista

Păzea! Legile justiției elaborate de Tudorel Toader, avizate negativ de CSM, respinse de ÎCCJ și de 4.000 de magistrați, au fost depuse la parlament, unde ministrul Justiției și-a cedat drepturile de autor și răspunderea:

Tia Serbanescu 31.10.2017

De același autor

 „Propunerile legislative trec din sarcina mea în sarcina lui Florin Iordache“ - respectiv șeful comisiei înființate în acest scop. Să preia sarcina. Dacă o ieși scandal, gata, nu mai e guvernul de vină, totul este asumat de parlament și recunoscut de Iordache: eu am fost la volan, onorată instanţă, Tudorel stătea în dreapta fiindcă băuse, iar Dragnea era în spatele nostru. În spirit de solidaritate cu infractorii, Tudorel Toader a dat și Legea recursului compensatoriu, care, permițând tuturor deținuților să obțină 6 zile libere la 30 petrecute în condiții necorespunzătoare, a dus la eliberarea câtorva mii de condamnați. Vorba aceea, stima noastră și mândria, hoția și tâlhăria. În timp ce fiecare criminal, corupt și violator redat societății putea fredona recunoscător „cine te-a făcut pe tine, Tudorele, nene, parcă m-a întrebat pe mine, Tudorele, nene“, acesta își exprima speranța că infracționalitatea nu va crește.

 

Sună cunoscut. Mărim acciza, dar prețul benzinei nu crește, trecem CAS la angajat, dar salariile nu scad, cum zice adesea premierul Tudose asigurându-ne că vorbește limba maternă: „Eu încerc să vorbesc românește, nu finanțista d-lui Mișa, care pe fond a explicat bine, dar la traducere a ieșit rău“. Sincer, toate declarațiile guvernanților par traduceri. Finanțista lui Mișa se referea la taxa de solidaritate de 2% anunțată de ministrul de Finanțe. În mormăita sa, Tudose ne-a lămurit că taxa nu e taxă și exista de mult, numai că îi zicea contribuție și era mai mică. Acum a mai crescut și e aproape taxă. De la traducerea respectivă a ieșit zvonul că Mișa finanțista și Lia Olguța activista, care a tradus legile salarizării și pensiilor într-o limbă moartă, ar fi pe lista neagră a lui Tudose.

 

Nici vorbă, a zis Dragnea, acum toți miniștrii lucrează intens la buget. Bietul buget. Să fie lucrat în halul ăsta. Și de cine? Tot de inculpatul Darius Vâlcov? Căci el pare creierul organizației. În descrierea lui Dragnea, bugetul va avea două componente: „una de funcționare și alta de dezvoltare“. Adică de nefuncționare. Între timp, deficitul bugetar a ajuns la 4,1%, din care Tudose nu a recunoscut decât „sub 3%“. În fine, primul simptom în orice boală e negarea. Dragnea susține că vinovați de rateurile și incoerențele PSD sunt dușmanii, respectiv DNA și Iohannis. Nu el însuși?

 

Ponta se jură că „Dragnea se ruga de Kövesi și de Coldea să-l ajute cu dosarul, l-am văzut cu ochii mei“. Cu ochi străini și goi: „Dragnea s-a întâlnit cu Kövesi și Coldea, de zeci de ori, și la tenis, și la cafea, și la pescuit, și la pârlitul porcului“. Până la urmă, cel pârlit a fost Dragnea: întâlnirile nu l-au scăpat de dosare, așa că acum este foarte supărat pe sistemul din care face parte vătămată. Piesa de rezistență a guvernului este însă ministrul Daea, care se laudă cu „un an agricol istoric“ și producții record, toate inspirate de cărticica roșie: „Cât trăiesc am la mine programul de guvernare, este biblia mea“. Cu biblia veselă asupră-i, Daea a pornit prin țară cu caravana intitulată „Alege oaia!“. Hopa, PSD a început campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22