O primăvară furtunoasă

Necrofil, suferind de șale și de sictir, Dragnea s-a plictisit de referendumul anunțat de Iohannis și a devenit claustrofob: „Klaus, poate nu intru la pușcărie, nu te culca pe-o ureche“.

Tia Serbanescu 02.04.2019

De același autor

Câteva zile în șir la BEC a fost coadă ca la agheazmă: se făceau înscrieri pentru locuri la multinaționala UE (respectiv PE) foarte bine plătite. Drept care partidele și-au depus listele ca nu cumva unii să ia toate locurile, iar alții să nu apuce nici locuri în picioare. PSD are lista cea mai lungă și ea începe cu Rovana Plumb (mereu docilă, mereu cu capul la fund) și continuă cu un produs A3: Carmen Avram a mărturisit că simțurile sale politice au fost trezite la viață („n-am mai simțit așa ceva pentru un partid“) de lupta eroică a PSD („trecut prin foc, prin mii de baionete, prin furtuni, ninsori și ploi ca Ana a lui Manole“), dar mai ales de vorbele fierbinți ale Dăncilei. Când Vio rostește „țara mea“, Carmen simte fluturi în stomac și patriotism în cap. Ce frumos! Politică și poezie, Dăncilă și comedie. Ce-i drept, Dăncilă trezește pasiuni violente oriunde se duce. Arabii au simțit că iau foc auzind-o (la conferința unui grup de lobby de la Washington) anunțând că „eu și guvernul pe care-l conduc vom muta Ambasada României la Ierusalim“. UE, care decisese păstrarea ambasadelor la Tel Aviv, s-a crucit, regele Iordaniei, jignit, n-a mai venit la București, Tăriceanu n-a mai fost primit în Maroc, iar Liga Arabă a zis că stricăm prietenia. Și astfel, dintr-o singură frază, Dăncilă stârni o mică primăvara arabă. Ambasadorul palestinian i-a sugerat că „ar trebui să fie mai deșteaptă“.

Păi, n-ar mai fi ea. Ar putea în schimb să fie mai prudentă. Tot mutând ambasada de una singură s-ar putea trezi cu dureri de spate ca Daddy - care ne-a informat că are interdicție la sex. Acum are o scuză. Dăncilă s-a scuzat și ea: „eu n-am spus că eu mut ambasada“, deși exact asta spusese. Numai că ea încă are probleme în a pricepe ceea ce spune. Ponta susține că Dăncilă luptă pentru Dragnea, „care n-are viză pentru SUA, iar dacă-l condamnă, fuge în Israel“. Ei, nu prea mai poate să fugă. Poate însă (și o face) să-i pună pe alții să fugă umplând lista pentru PE cu ciurucuri ca Grapini, Ciuhodaru și popa Terhes. Uite popa, nu e Popa: Roxana Popa, consilieră la Dăncilă, a demisionat din guvern și din PSD. Popa a renunțat la slujbă exact când Dragnea a convocat (după obiceiul său) decedații la vot, aliindu-se cu PNȚCD (ucis cu bestialitate de minorul Aurelian Pavelescu) și PER (mort de inaniție). Necrofil, suferind de șale și de sictir, Dragnea s-a plictisit deja de referendumul anunțat de Iohannis pentru 26 mai și de „prostiile președintelui“ și a devenit claustrofob: „Klaus, poate nu intru la pușcărie, nu te culca pe-o ureche“. Daddy a tras-o apoi de urechi pe șefa ÎCCJ (unde are proces) denunțând-o astfel la SS (Secția specială), care tocmai a pus-o sub control judiciar pe Kövesi, interzicându-i să iasă din țară ca nu cumva să ajungă procuror general european. Singurii care au denunțat aceste manevre murdare (la Bruxelles și acasă) au fost liderii PE și protestatarii din Piața Universității. Iohannis a tăcut mâlc. Și tu, Brutus? În timpul acestei execuții, Guvernul Dăncilă („guvernul meu“, cum îl alintă ea) s-a împrumutat 3 miliarde de euro pe 30 de ani. De-abia au început bugetul și au și rămas fără bani? Dacă tot îi place Dăncilei mutatul, de ce nu și-o muta guvernul în altă parte? La Priștina, de exemplu. Și nimeni nu va observa că guvernul turmentat vine direct de la nunta Manda-Vasilescu - pentru că așa e de felul său. Totuși, cuplul politic al anului în PSD rămân Secera și Ciocanul (ea prim-ministru, el președintele Camerei). Două unelte ce se țin de obicei în magazie. Pașol na turbinca!

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22