Oul dogmatic

A venit toamna. Stagiunea politică s-a reluat cu repertoriul consacrat, dar și cu vedete noi, cum ar fi indicele ROBOR, un nume necunoscut marelui public, dar pe care nici oficialii nu l-au recunoscut, așa că s-au răstit la el: cine ești mă, musiu, și ce poftești?

Tia Serbanescu 10.10.2017

De același autor

 

Te și miri că indicele Codrin Ștefănescu nu și-a pus gorilele să-l bată. Sindicatele au ieșit și ele la bătaie, protestând față de trecerea CAS de la angajator la angajați - cărora le-ar scădea astfel salariile. „Protestează fiindcă le mărim salariile“, a zis Dragnea făcându-se că nu pricepe. O lume-ntreagă înțelegea, el nu a înțeles. Liderii sindicali au precizat însă că „Nu vrem dărâmarea guvernului“. Întâi fiindcă e cam dărâmat și apoi fiindcă PSD n-are de unde să scoată altul mai bun.

 

Deja au epuizat toate animatoarele și semidocții din dotare. La TAROM tocmai au numit-o pe Daniela Dragne. După nume pare o zburătoare din Teleorman. Teleorwoman. Vorba ceea, teleormania îngroapă România. Nici măcar pe fetele lui Daea nu se poate conta că sunt deja angajate (cu mămica lor) în ministerul lui tătuțu - care a cerut clemență: „Lăsați-mă în arealul meu“. În irealul său, mai exact. Alt ministru de sezon, Toma Petcu (energie), nu era la curent (se debranșase și el) cu scumpirile din domeniu, dar ANRE, mai miloasă, a zis că ne păsuiește o lună cu scumpirea gazelor. Bogdaproste. Să fie de sufletul răposatelor dosare cu gaze ieftine pentru băieți deștepți. Și acoperiți. Aceștia au fost atât de șocați de pierderea gen. Iulian Vlad, ultimul șef al Securității ceaușiste, încât l-au declarat mare patriot, mare profesor, mare reformist și mai ales (descoperirea îi aparține lui Gușă) „de o mare bunătate“. În general asta îi caracterizează pe șefii Securității într-o dictatură: bunătatea. Probabil că Gușă n-a prea avut parte de bunătate în viața lui dacă a găsit-o taman la cineva care a reprimat revolta de la Brașov și revoluția de la Timișoara. Dar la ce te poți aștepta de la o societate condusă și controlată de urmașii lui Iulian Vlad? Cică fiul acestuia e consilierul premierului Tudose. În fine, să sperăm, odată cu Liviu Pop, că vom avea „un viitor mai bun decât cel prezent“.

 

Căci de viitorul din trecut ne-am cam săturat. În prezent, CCR, care interpretează Constituția după programul PSD (genul programului: pamflet), a decis că d-na Kövesi e obligată să se prezinte la comisia parlamentară de anchetare a nopții alegerilor din 2009. Căci acuma politicienii îi anchetează pe procurori. Ca să nu mai fie „republica procurorilor“, ci republica penalilor. Singura concluzie  ar fi că d-na Kövesi a mințit spunând că nu se întâlnește cu politicieni în timpul liber. Sigur, poate declara că era în timpul serviciului și venise la Oprea acasă ca să-i supravegheze pe corupții ăia care (vorba gazdei) „au servit masa“. Atenție la masă! Cine mănâncă un ou de la găina din curte „afectează“ bugetul, ne-a avertizat chef Vosganian. Tot astfel și cine mănâncă roșii din grădină sau face magiun din prunele din ogradă. Ca să vezi! Nu hoții care și-au dosit averile în paradisuri fiscale au „văduvit“ bugetul, ci consumatorii de ouă din coteț. Bravo, cățeluș cu creier creț. Vosganian a găsit în fine cine face evaziunea: gospodina cu găina. Cucurigu, boieri mari, luați-i punguța cu doi bani și magiunul din borcan! Dar și pe Vosganian! 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22