Partidul paralel

PSD, acest colos cu cap de lut, e pus pe scandal. Premierul Tudose, care-și dorește un guvern cu 16 ministere ca să mai scape de ciurucuri, chiar s-a plâns că „i s-a dat un Trabant“ cu care nu poate performa.

Tia Sebanescu 16.01.2018

De același autor

Dar unde-or fi găsit un Trabant în zilele noastre? Mai repede găsești o căruță. Iar în cazul de față, ce se vede nu-i Trabant, ci căruța cu paiațe. Acestea s-au întâlnit cu Dragnea la restaurant, unde Cătălin Rădulescu i-a făcut lui Daddy o ofertă ce amintește de cea a femeilor de la APACA pentru Petre Roman, în ’90: „Bă, dacă ne - beep - tu, ne lăsăm!“. Respectiv, avem Kent, avem valută, vrem Dragnea să ne conducă. De cu totul altă părere, Bădălău (penal încă de dinainte de Revoluție și nr. 2 în PSD) a adresat colegilor o scrisoare unde deplânge suspendarea democrației în partid, falsele unanimități și numirile discreționare. Ce mai, partidul paralel! Uite și la Dragnea! Ieri era în statul paraleu, chefuia cu el și azi e în statul paralel și în partidul paralel. Adesea vorbește paralel. Printre miniștrii de care Tudose (și nu doar el) ar vrea să scape se află și Carmen Dan de la Interne, despre care presa a scris că și-a pus singură un microfon în casă.

Probabil se suspecta de corupție și căuta probe. Le-a găsit abia la minister, când pedofilul care a agresat doi copii în lift s-a dovedit a fi polițist. Ba chiar recidivist protejat ani întregi de șefi și de colegi. Deși imaginile de la camerele de supraveghere au circulat peste tot, șefului pedofilului de la Rutieră i-au trebuit trei zile ca să-l recunoască. Madam TelDan l-a demis pe loc, apoi a cerut demiterea șefului Poliției Române și a șefului Secției Omoruri de la Capitală - care avertizase asupra pericolului (pedofili și criminali liberi) produs de eliminarea probei înregistrărilor video propusă de mințile negre din PSD. Atunci Carmen l-a certat, iar acum i-a cerut demisia, fiindcă omul a avut dreptate. Carmen Saeculare: Aria Calomniei. Ponta susține că madam TelDan ar fi demisionat, dar n-a lăsat-o Daddy. Nici Tudose n-a lăsat-o: acuzând-o că i-a propus la șefia Poliției Române un chestor care nu voia funcția, premierul a anunțat: „Nu mai pot lucra cu un ministru care mă minte în halul ăsta“. Păi, nici miniștrii nu pot lucra fără să mintă. Carmen TelDan a declarat că n-a mințit, ci chestorul s-a răzgândit. Boală profesională. „Încă mai sper ca Tudose să rămână premier“, a zis Dragnea. Încă? Semn rău.

 

Din episoadele următoare: Tudose o revocă sau nu pe Carmen, Dragnea nu-l dărâmă pe Tudose și cei trei se împacă, să nu râdă lumea de ei că se bat hoți cu mișei. Sau: Dragnea se bate cu Tudose până când învingătorul (Daddy) rămâne cu Carmen, care plânge şi cântă: „De nu-mi ești drag, să te ferești“. Încă premierul Tudose le-a amintit colegilor că „eu n-am tăiat porci cu nimeni din servicii“. N-o fi avut nevoie. Venea direct la masă. Tudose a refuzat să spună la televizor „ce îi reproșez lui Dragnea“ (ca să nu-l amendeze CNA), precizând însă că nu vrea președinția PSD. Nici nu o va avea. Poate și fiindcă nu e obsedat de anihilarea justiției ca banda lui Dragnea. Deși învins, Tudose a rămas optimist: „Întotdeauna e loc de mai bine“. Și unde e locul ăsta? La loc - comanda!

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22