Revizionistul

De la 1 august lumea trăiește pe datorie. Ce coincidență! Și noi la fel. Acum ar fi bună o amnistie fiscală mondială - dacă lumea l-ar avea consilier pe Vâlcov. Dar numai Dăncilă are norocul ăsta, iar cei care se întrebau cum reușește madam premier să producă atâtea gafe pe metru pătrat au aflat în fine unul dintre motive: are vreo 20 de consilieri.

Tia Serbanescu 08.08.2018

De același autor

 

Deși mai puțin dotat (la acest capitol), Tudorel se descurcă la fel: „la fiecare dintre noi vine o vreme a ievaluării“, a zis ministrul Corupției, anunțând astfel că îl pândește pe procurorul general Lazăr - în timp ce practică intens favorizarea infractorilor: „orice om care are sentimentul că a fost condamnat pe nedrept poate cere revizuirea procesului“. Păi, toți tâlharii, corupții și criminalii au sentimentul ăsta. E chiar singurul sentiment pe care îl au. Tudorel este în asentimentul lor, pregătind o OUG care permite condamnaților înregistrați de SRI în baza protocoalelor să ceară revizuirea. Un fel de amnistie cu altă pălărie. De asta au și scos protocoalele: hai, că-s bune, zicem că sunt ilegale, imorale și dăunează grav sănătății, apoi cerem revizuirea. Ce minți perverse! Reviziosnismul lui Tudorel a cuprins și criteriile pentru șefia DNA: candidatul trebuie să facă o „radiografie“ din care să rezulte că DNA e incurabilă, să indice măsurile de eutanasiere și data incinerării. În aceste condiții, candidatul ideal ar fi Bercea Mondial.

 

Căci acuma singurii oameni de încredere sunt pușcăriașii, condamnații, inculpații și acoperiții: condamnatul Dragnea vrea să îl acuze pe Iohannis de „înaltă trădare“ întrucât critică guvernul, iar acoperitul Ponta îl acuză pe Dragnea că a transformat România într-un „vagon“ al Ungariei și este „paranoic și cuman“. Cuman? Barbarul de tiran! Ciudat, totuși. Pe vremea când erau nedespărțiți, Ponta și Dragnea păreau doi pecenegi fericiți. Ce seamănă liderii PSD între ei! Ultimii trei (Geoană, Ponta și Dragnea) au (avut) boala suspendării președintelui. O boală (transmisibila) care s-a dovedit fatală: Geoană și Ponta au dispărut deja din prim plan. Ca și politicienii, poliția s-a făcut de râs, reacționând disproporționat în cazul plăcuțelor de înmatriculare personalizate cu numărul „M...PSD“ și provocând astfel o epidemie de numere similare chiar la guvern – unde tânărul secretar de stat Butuza a propus „să punem Centenarul pe tricoaiele noastre“. Dacă-ncape. Tinerii ăștia își fac tatuaje chiar peste tot. Adevărul e însă că nimic nu-i mai obscen ca prostia: ministrul Fifor s-a lăudat cu rachetele „balistice“ (de atac) de la Deveselu, obținând astfel mulțumirile Ambasadei Rusiei pentru că a confirmat acuzațiile lui Putin. Balșoi rahat. Stresată de atâtea rateuri, Dăncilă a plecat în concediu. Nici nu a plecat bine, și deja ne e dor de următoarea ei vacanță. Vorbind la CN al PNL despre Dăncilă, Iohannis a constatat că guvernul e „irațional, chiar ireal“. Cam așa e și PNL. Irațional, dar cât se poate de real (și de activ). Dragnea se pregătește de nuntp, dar nu ca ginerică (așa cum se anunța), ci ca socru mare. Cu puțin noroc, la propria lui nuntă cu juna Irina, Daddy ar putea deveni tataie. Sau autor de lucrări științifice. Îl recomandă vocea, talentul și procurorul de caz.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22