Sinistrul Justiției

Trăiască și-nflorească marea corupție și conducătorul ei iubit! Adio justiție, pa dreptate, bonjour tristețe, salutare dictatură. La Centenar, birjar!

Tia Serbanescu 27.02.2018

De același autor

 

Coaliția corupției și-a atins scopul: mi­nistrul Justiției, sinistrul Tudorel Toader, și-a îndeplinit misiunea murdară pentru care a fost angajat de Dragnea și Tăriceanu și a cerut revocarea d-nei Kö­vesi din fruntea DNA, instituția cea mai titrată în lupta cu marea corupție. Momentul fusese bine pre­gătit mediatic: eșafodul pen­tru execuția d-nei Kö­vesi fusese ridicat, Gâdea era pregătit, iar groapa era săpată de cioclii de la Ghiță Pristanda TV - așa că PSD și-a permis să-l lase pe Tu­dorel să tragă singur, dispărând în culise după ultimele indicații (Tudorele, să nu te faci de râs). Și Tudorel s-a întrecut pe si­ne, făcând România de râs în toată lumea prin felul în care a executat comanda co­rupților. Chiar de la începutul recitalului, Tudorel a cerut presei să stea deoparte și „să nu-i filmeze foile“. De ce? Aveau de­sene obscene? Apoi, Tudorel Toader a citit „în diagonală“ un rechizitoriu cu 20 de ca­pete de acuzare adunate de pe micile ecra­ne, de prin telefoane și însoțite de co­mentarii personale: „justiția trebuie să fie bună, nu rea“. Serios, micuțule? Vor­bești de justiție sau de mamaia ta? Justiția trebuie să fie corectă.

 

Au urmat apoi acu­zațiile: „Kövesi a încălcat Constituția, a defăimat țara, a disprețuit parlamentul, dăunează DNA, a blocat guvernul, a pro­vocat conflicte constituționale, a con­testat CCR, a tergiversat, a prioritizat, s-a implicat, a refuzat, a obstrucționat“. Practic, a declanșat războiul din Siria, epi­demia de gripă și atentatele de la Paris. Dacă Tudorel avea și voce, îi ieșea o manea gen Vali Vi­jelie: aoleu, inima mea, Kö­vesi și DNA au defăimat co­rupția. Jalnic personaj. Și cabotin: „imaginați-vă un arestat, stă singur în ce­lulă, vorbește singur, ni­meni nu-l aude și pe urmă e achitat; nu doresc la ni­meni să fie victima unei erori judiciare“. Nu dorim la nimeni să fie victima propriei erori de judecată precum Tudorel, care nu știe că arestările sunt decise de judecători, nu de DNA. Dar asta o s-o afle și Tudorel când s-o face mare, dacă s-o va mai face vreo­dată - căci a optat pentru nanism politic. Motivul politic al execuției lui Kövesi - căci Tudorel n-a fost în stare să-l mas­cheze - este că DNA s-a atins de Dragnea: cele trei lucruri care s-au transformat în vreo zece capete (seci) de acuzare au fost anchetarea OUG 13, a HG privind Belina lui Daddy și refuzul lui Kövesi de a se pre­zenta (trimițând răspunsuri scrise) la comisia specială pentru noaptea alegerilor pentru 2009. Urât lucrat, rudimentar, ca într-o dictatură militară.

 

Toader n-a aș­tep­tat nici măcar rezultatul Inspecției Judi­ciare la DNA Ploiești, acolo unde Mircea Cosma, după 14 ani de domnie absolută ca PCJ, se credea contele „Cosma de Baia Ma­re“ (actualmente e Cosma de Răcoare), iar copiii săi, Vlad și Andreea, întrețineau o frumoasă relație de șantaj cu procurorii Oană și Negulescu, zis Portocală, întrucât are tot atâta creier cât coaja acesteia. Tu­dorel n-a discutat nici cu Kövesi. Probabil nu s-ar fi simțit în stare să susțină un dia­log cu ea. Tudorel e la nivelul lui Dăncilă, care s-a dus la Bruxelles cu obiceiurile din Videle: zici ca Juncker și faci ca Dragnea. Co­misia Europeană a reacționat dur însă după isprava lui Tudorel, iar mii de ro­mâni au protestat în stradă. Acum cine sunt „autiștii“ care dezinformează UE, ma­dam premier? Sigur, ultimul cuvânt în revocarea lui Kövesi îl are președintele Io­hannis, care-și menține susținerea pentru Kövesi și DNA și căruia nu i-a plăcut prestația lui Tudorel. Normal, cum să-ți placă niște indivizi buni numai să strice? Așa au făcut și cu revoluția fiscală: în 2016 PSD zicea că trecerea contribuțiilor la an­gajați e „fascism“ și „trădare națională“, iar acum le-a înfăptuit pe ambele cu en­tu­ziasm - căci nimic nu-i reușește mai bine decât trădarea. În același sens se înscrie și avertismentul dat de PSD justiției: cine se atinge de noi o pățește. Așadar, trăiască și-nflorească marea corupție și con­du­cătorul ei iubit! Adio justiție, pa dreptate, bonjour tristețe, salutare dictatură. La Cen­tenar, birjar!

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22