Tigrul de pluș

Hai că suntem mari! Avem o creștere economică de 8,8% pe trimestrul III: „Suntem pe locul 3 în lume“, a anunțat triumfător Tudose.

Tia Serbanescu 21.11.2017

De același autor

 Poftim! Nici nu bănuiam că pe locul 3 mondial e atât de rău. Ți se face frică să nu cumva să ajungem pe locul 1. Acolo o să ajungă China, căci la ei e și mai rău. Știrile bune au continuat: suntem pe locul 2 în lume (potrivit ONU) la fugitul din țară. Doar Siria ne-a întrecut, dar acolo este război, pe când la noi e numai revoluție fiscală. Ajuns pe podium, guvernul a făcut o rectificare bugetară pozitivă, dar numai pentru unele ministere. Chiar atunci a sosit raportul MCV pe justiție de la Bruxelles plin de rectificări negative: stoparea reformelor, îngrijorare pentru independența justiției, recomandări neîndeplinite. Procurorul general a considerat că MCV acuză „un regres“, dar ministrul Toader a văzut invers: „Raportul evidențiază progresele înregistrate“. Confundând adesea răul cu binele, Toader apelează frecvent la părinții coaliției pentru îndrumări: Tudorel la tatăl său să-l întrebe vine, spune-mi ce e aia rău și ce este bine. Iar Daddy l-a lămurit: dacă raportul MCV e rău înseamnă că e bine, am luptat puternic împotriva justiției și am speriat Bruxelul.

 

În același spirit, coaliția vrea o lege pentru „securizarea guvernului“ care interzice justiției să se atingă de HG. Spre exemplu, dacă-i dau prin HG Munții Carpați lui Dragnea sau lui Tudose, să nu-i mai deranjeze nimeni. Dragnea era însă negru de supărare. N-a apucat să se bucure de creșterea economică record care a făcut din noi „tigrul Europei“ fiindcă s-a și ales cu partea vărgată: dosarul Tel Drum cu cinci capete de acuzare dobândite pe când era PCJ Teleorman. Sesizarea a făcut-o chiar OLAF, care cere recuperarea prejudiciului de 21 de milioane de euro. Colegii din PSD l-au însoțit pe Dragnea la DNA pe ultimul Tel Drum. Așa e datina la ei. Când unul e prins cu rața-n gură, fac toți roată-n jurul lui, ca hoții din autobuze, și scot cuțitele la păgubaș: taci, că te tai. Dosarul Tel Drum a fost stopat de câteva ori - semn că Dragnea a fost protejat de sistem până când i-a expirat garanția.

 

Acum s-a declarat nevinovat și a amenințat-o pe Kövesi că „va dispărea cu funcție cu tot“. Să vedem cine dispare primul. Opoziția a cerut demisia lui Dragnea din fruntea Camerei, numai că, dacă e să piară, acesta va pieri de mâna PSD. Deocamdată, PSD e în acea fază de solidarizare de dinaintea despărțirii. CEx a dat vineri o rezoluție împotriva statului paralel care-i persecută corupții și a anunțat mitinguri locale. Și ce să strige? Murim, luptăm, pe Dragnea-l apărăm? Noi muncim, nu gândim? Sus penalii? Altfel, CEx susține că guvernul și-a îndeplinit toate angajamentele. Cu reduceri substanțiale, firește, fiindcă tot era black friday. Acuzând reducerea salariilor prin trecerea CAS la angajați, sindicatele i-au cerut Avocatului Poporului, Ciorbea, să atace OUG cu pricina. Auzind de atac, Ciorbea s-a eschivat: „Nu sunt Napoleon“. Măcar n-a mințit. E avocatul diavolului, căci coaliția i-a făcut pensie specială. Tot atunci Kövesi a refuzat a patra invitație la comisia de anchetare a alegerilor din 2009. De, dacă nu știu s-o invite! S-o fi invitat și ei la un cocktail, la o sindrofie, la o aniversare. Dar nu-i bai: dacă nu vine DNA la politicieni, vin politicienii la DNA. Să fie primiți.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22