Be yourSelfie prin București. Program de educație și istorie urbană pentru studenți și liceeni

Fara Autor | 29.02.2016

Pe aceeași temă

 

Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București derulează, începând cu data de 1 februarie 2016, proiectul “Be yourSelfie prin București. Program de educație și istorie urbană pentru studenți și liceeni”. Proiectul se desfășoară în cadrul Programului PA 17/RO-13 – Promovarea diversității prin cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european, derulat prin Mecanismul financiar SEE 2009-2014, și este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României. Valoarea proiectului este de 14.443 euro. Durata proiectului este de șapte luni.

 

„Be yourSelfie prin București” are o dublă menire: de conștientizare a laturii multiculturale a orașului București și de învățare printr-un demers practic de documentare culturală a orașului. Activitățile proiectului vizează organizarea de sesiuni de formare si ateliere pe teme de educație urbană (vizite ghidate) pentru studenți din ciclul de licență și elevi din patru licee bucureștene.  Pornind de la o serie de abordări interdisciplinare, ne propunem să răspundem următoarele întrebări: Ce este un oras? Cum se dezvoltă un oras? Cum funcționează (social, politic, economic, cultural) un oraș? Care sunt câteva dintre problemele majore cu care se confruntă o metropolă, ca Bucureștiul? La finalul proiectului se va organiza un concurs de fotografie și o expoziție - cu imagini din București, imagini realizate de către elevii participanți la proiect.

 

Proiectul “Be yourSelfie prin Bucuresti” are la bază intenția FSPUB de a ieși din spațiul învățării formale, precum și de a realiza o legătură între învățământul universitar de licență și cel liceal. Activitățile proiectului îi vor familiariza pe tineri cu munca de cercetare în echipă și cu tehnici menite să îmbunătească abilitățile de comunicare. 

 

București, 16 februarie 2016

 

Detalii suplimentare puteți obține pe site-ul Facultății de Științe Politice (www.fspub.unibuc.ro) și la:
Nume de contact: Alexandra Iancu
Funcție: Director de Proiect
Telefon: +40 21 313 90 07
Email: alexandra.ionascu@fspub.unibuc.ro

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22