“Femeie în război” - voința electrică a unei femei islandeze

Fara Autor | 04.10.2018

2018 / 10 / 12

Pe aceeași temă

Un arc cu săgeți, rețele electrice, sălbăticia Islandei în fundal, o comunitate care doarme la neregulile din jur și o femeie care luptă cu hotărârea unei eroine din miturile scandinave: un mix cinematografic intens în filmul F​emeie în război / Woman at War,​ cea mai nouă producție a regizorului​ ​Benedikt Erlingsson, unde și muzica devine personaj. Inclus anul acesta în selecția Semaine de la Critique la Festivalul de Film de la Cannes,​ filmul va rula în cinematografele din țară de vineri, 12 octombrie,​ distribuit de Transilvania Film.​

Halla sau “Femeia Munților”, cum o cunosc unii, s-a săturat de impactul distructiv pe care industria locală de aluminiu îl are asupra mediului, așa că le declară război celor din spatele afacerii. E gata să riște totul pentru a proteja zonele sălbatice ale Islandei pe care le iubește atât de mult. Când află că un copil își va face loc în viața ei, Halla începe să-și pună întrebări serioase vizavi de manifestul pe care l-a pus în mișcare.

 

 

“Erlingsson a reușit să facă un film superb, care-ți taie respirația, te împământează, în care e perfect normal ca o oaie să se intersecteze cu o dronă în aventura Hallei, care-și urmărește idealul cu o hotărâre de admirat”,​ scrie Fabien Lemercier pentru ​Cineuropa,​ în timp ce în ​The Hollywood Reporter,​ F​emeie în război​ e văzut ca “​un film excentric, intens, impecabil ca imagine”.

Cunoscut deja ca și un regizor de film care pune un mare egal între drepturile naturii și drepturile omului, islandezul ​Benedikt Erlingsson e​ ste și un autor și actor extrem de apreciat: prestațiile lui solo în teatrul islandez sunt printre cele mai de succes piese din istoria teatrului din Islanda. Debutul său în lungmetraj, Despre oameni și cai​ (2013) a fost propunerea Islandei la ​Premiile Oscar ș​i i-a adus premiul pentru debutul regizoral la Festivalul de Film de la San Sebastian.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22