”La traviata” se întoarce pe scena Operei Naționale București

Silvia Simion | 18.01.2016

2016-01-29

Pe aceeași temă

 

După succesul repurtat la Opera Opera Philadelphia din Statele Unite ale Americii în cinci reprezentaţii consecutive,  spectacolul „La traviata” revine pe scena Operei Naționale București.

 

În regia artistului de origine britanică, Paul Curran, cu o scenografie semnată de Gary McCann,  opera ”La traviata” în trei acte de Giuseppe Verdi, cu libretul de Francesco Maria Piave după romanul şi drama „Dama cu camelii”de Alexandre Dumas-fiul va fi reprezentată pe scena Operei Naționale în serile de 29 și 30 ianuarie, de la ora 19:00. Spectacolul este în limba italiană, cu titrare în limba română.

 

 

Această producție a Operei Naționale București a avut premiera mondială la finalul lunii octombrie 2014, după mai bine de 16 ani de la prima reprezentație a precedentei montări a acestui titlu la București, devenind unul dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul instituției, informează site-ul oficial al Operei.

 

Regizorul Paul Curran declara despre opera care, după mai mult de 160 de ani de la premiera sa mondială, continuă să fie cea mai jucată din lume: „Cred că Verdi a compus o operă foarte modernă. El a compus o operă bazată pe o poveste extrem de populară, dar în egală măsură periculoasă. Iar drama este una pe care noi toți o putem înțelege – cea a unei femei dezonorate. (...) Acest lucru o face cu atât mai interesantă pentru mine, căci fiecare dintre noi poate găsi înlăuntrul său ceva ce rezonează cu această parte a poveștii din «La traviata»”.

 

Paul Curran, unul dintre regizorii de prim rang ai generației sale, a colaborat, de-a lungul timpului, cu teatre precum Royal Opera House Covent Garden din Londra, Metropolitan Opera din New York, Teatro alla Scala din Milano, Opera din Chicago, Opera Flamandă de la Antwerp, Teatro Comunale din Florenţa, Teatro „Giuseppe Verdi” din Trieste, Opera din Stuttgart şi multe alte teatre de operă din lume. Producția „La traviata” de la București este cea dintâi punere în scenă a acestei opere semnată de către reputatul regizor.

 

 Sub bagheta dirijorului Vlad Conta și cu participarea Orchestrei și a Corului Operei Naționale București, spectacolul va avea următoarele distribuții:

29 ianuarie

 

Violetta Valéry - Simona Neagu; Flora - Sorana Negrea; Annina - Cristina Eremia; Alfredo - Pavel Petrov (invitat); Germont - Ştefan Ignat; Gaston - Valentin Racoveanu; Baronul - Vasile Chişiu; Marchizul - Florin Simionca; Doctorul - Paul Basacopol (invitat); Giuseppe - Florian Ioniţă; Servitorul - Adrian Ionescu; Comisionarul - Alin Mânzat

 

30 ianuarie

Violetta Valéry - Diana Ţugui (invitată); Flora - Sidonia Nica; Annina - Cristina Eremia; Alfredo - Lucian Corchiş; Germont - Iordache Basalic; Gaston - Andrei Lazăr; Baronul - Daniel Pop; Marchizul - Florin Simionca; Doctorul - Iustinian Zetea; Giuseppe - Florian Ioniţă; Servitorul - Adrian Ionescu; Comisionarul - Alin Mânzat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22