Pian și poezie în memoria Reginei Maria a României

Fara Autor | 21.08.2018

2018 / 08 / 29

Pe aceeași temă

Muzeul Național Cotroceni organizează miercuri, 29 august, ora 18.00, în Salonul Cerchez, recitalul de pian și poezie Sovereign Land, susținut de poetul englez Robert Wordsman și pianista română Adina Cocargeanu. Evenimentul comemorează împlinirea a 80 de ani de la moartea Reginei Maria.

Salonul Cerchez, încăperea ce a luat naștere la inițiativa Reginei Maria, devine scena pe care se vor succeda crâmpeie din istoria României Moderne, atât de iubită de suverană. Robert Wordsman va recita versuri în limba engleză, creații proprii, pe care le-a scris cu gândul la România, țara sa adoptivă. Poemele fac parte din seria Deep Ground. Adina Cocargeanu va interpreta la pian piese ale marelui compozitor George Enescu. Publicul va putea audia lucrările Voix de la steppe, Sarabande, Choral, Burlesque și altele.

Robert Wordsman, poet și profesor de cunoaștere imaginativă, cultură și limbă, este originar din nordul Angliei. În prezent trăiește lângă Sibiu. Colecția sa de versuri Deep Ground este despre România, țara pe care a început deja să o numească „acasă”. A susținut recitaluri în Marea Britanie, Sibiu și București.

Adina Cocargeanu este originară din Constanța și a studiat pianul la Universitatea Națională de Muzică din București. A câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de pian și a susținut recitaluri în Austria, Spania, Turcia, Statele Unite și România. În prezent, este repetitor la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22