11 morți într-un incident armat pe un poligon militar din Belgorod, Rusia

L. G. | 16.10.2022

Într-un comunicat citat de agențiile de presă, Ministrul Apărării a precizat că „doi cetățeni” ai unei țări din fosta URSS au deschis focul cu arme automate în timpul unui exercițiu de antrenament.

Pe aceeași temă

„Cei doi teroriști au fost doborâți într-un schimb de focuri”, a adăugat ministerul

„În timpul desfășurării unor exerciții de antrenament cu focuri de armă cu persoane care și-au exprimat în mod voluntar dorința de a participa la o operațiune militară specială, teroriștii au deschis focul cu arme de calibru mic asupra personalului unității”, se arată în raportul citat de Le Figaro.

„În urma împușcăturilor, 11 persoane au fost rănite mortal. Alte 15 persoane cu răni de diferite grade de gravitate au fost transportate la o unitate medicală, unde primesc toată asistența necesară”, a precizat Ministerul rus al Apărării.

„Agențiile de aplicare a legii lucrează la locul atacului”, se arată în comunicat.

Conflict pe teme de religie

Un consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că cei doi voluntari care au deschis focul asupra colegilor lor într-o bază militară rusă au comis atacul după o ceartă pe teme religioase, transmite The Guardian.

Reuters a relatat că Oleksii Arestovici, un consilier al lui Zelenski, a declarat într-un interviu pe YouTube că atacatorii erau din Tadjikistan, o republică din Asia Centrală, și au deschis focul asupra celorlalți după o ceartă pe tema religiei.

Tadjikistanul este predominant musulman, în timp ce aproximativ jumătate dintre ruși urmează diferite ramuri ale creștinismului, în principal ortodoxia. Ministerul rus spusese că atacatorii proveneau dintr-o națiune din Comunitatea Statelor Independente, care grupează nouă foste republici sovietice, inclusiv Tadjikistanul.

Reuters nu a putut confirma imediat comentariile lui Arestovici, un comentator proeminent al războiului.

Site-ul de știri independent rusesc Sota Vision a declarat că atacul a avut loc în micul oraș Soloti, aproape de granița cu Ucraina și la aproximativ 105 km sud-est de Belgorod.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22