16.000 de voluntari străini s-au oferit să lupte pentru Ucraina

Redactia | 07.03.2022

Într-un videoclip emoționant postat pe canalul său Telegram, Zelenski s-a referit la „legiunea internațională” de 16.000 de voluntari străini care a căutat să se alăture apărării Ucrainei.

Pe aceeași temă

Într-un videoclip emoționant postat pe canalul său Telegram, Zelenski s-a referit la „legiunea internațională” de 16.000 de voluntari străini care a căutat să „se alăture apărării Ucrainei, Europei și lumii”, potrivit Washington Post.

La începutul săptămânii trecute Ucraina a ridicat temporar cererile de viză pentru voluntarii străini care doresc să intre în țară și să se alăture luptei împotriva forțelor ruse.

„Nu avem nimic de pierdut în afară de propria noastră libertate”, a spus Zelenski, menționând că aliații internaționali ai Ucrainei trimit zilnic provizii de arme.

În timp ce cetățenii străini luptă în Ucraina din 2014, când separatiștii susținuți de Rusia au ocupat părți din regiunea Donbas, experții care urmăresc luptătorii străini spun că acest număr este foarte mare acum. Experții avertizează totuși că a merge în Ucraina fără pregătire militară este periculos.

Rămâne neclar de unde vin 16.000 de voluntari, iar Zelenski nu a extins subiectul în videoclipul său.

Până în prezent, majoritatea luptătorilor străini din Ucraina provin din alte state post-sovietice precum Georgia și Belarus. Dar rapoartele media sugerează că sunt din țări precum Japonia, Marea Britanie și Statele Unite.

Ministerul Apărării al Ucrainei a repetat apelul lui Zelenski pentru voluntari străini pe Facebook, spunând că ăși dorește oameni cu experiență de luptă care au „alta cetățenie decât ucraineană, dar... sunt alături de Ucraina împotriva [invaziei] ruse”.

„Acesta este momentul să acționăm!” a scris Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. „Alăturați-vă Legiunii Internaționale de Apărare Teritorială!”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22