2.000 de soldați ucraineni au fost încercuiți în regiunea Hirske din Lugansk, susține Rusia

L. G. | 24.06.2022

Trupele ruse și ale separatiștilor câștigă teren și sunt aproape de a captura orașele Severodonețk și Lisiceansk, Ministerul rus al Apărării susținând că acum controlează zona Hirske din Donbas.

Pe aceeași temă

Rusia susține că a încercuit aproximativ 2.000 de soldați ucraineni în Donbas, în timp ce își intensifică eforturile de a captura Severodonețk și Lisiceansk, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov, citat de CNN.

„În total, în zona Hirske, am izolat până la 2.000 de persoane: aproximativ 1.800 de militari [ucraineni], 120 de naziști din Sectorul de Dreapta, până la 80 de mercenari străini, precum și peste 40 de vehicule de luptă blindate și aproximativ 80 de tunuri și mortiere”, a declarat Konașenkov, adăugând că 41 de soldați ucraineni s-au predat voluntar în ultimele 24 de ore.

CNN a contactat armata ucraineană și administrația regională pentru a comenta afirmațiile Rusiei – pe care CNN nu a putut să le verifice în mod independent – dar nu a primit încă un răspuns.

La începutul zilei de vineri, șeful administrației militare regionale din Lugansk a recunoscut că forțele rusești au făcut progrese în unele zone la sud de Lisiceansk, și anume Zolote și Toshkivka.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele Moscovei au vizat cinci depozite de muniții în regiunea Lugansk, adăugând că forțele ucrainene înregistrează un nivel ridicat de uzură.

„Pentru a suplini pierderile de efective, comandamentul ucrainean este forțat să formeze batalioane de pușcași separate, formate din cetățeni neinstruiți și mobilizați în fiecare regiune spre Donețk și Lugansk”, a spus el.

În aceeași zonă a Luganskului, șeful administrației militaro-civile Hirske, Оleksii Babcenko, a declarat că acest oraș a fost „complet ocupat” de forțele rusești

„Din nefericire, începând cu ora 8.00 astăzi, comunitatea teritorială Hirske este complet ocupată. În ciuda faptului că exista o zonă fortificată foarte puternică în apropiere de Zolote, pătrunderea a fost făcută din direcția Orihove-Toshkivka.

Regimul de ocupație este în curs de stabilire.

Au mai rămas aproximativ 4.000 de localnici în întreaga comunitate teritorială. Situația este extrem de dificilă: nu există electricitate, apă sau gaz”, a mai spus Babcenko.

„Încă de marți (21 iunie), a fost imposibil să ajungem la Hirske, să livrăm ajutoare umanitare și să evacuăm populația, deoarece toate drumurile fie nu se aflau sub controlul nostru, fie se trăgea deja asupra lor”, a spus el.

Babcenko a mai spus că aproximativ 60% din clădirile din oraș au fost avariate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22