30 de persoane rănite de un automobil la parada de carnaval din Volkmarsen

Redactia | 25.02.2020

Un automobil a intrat în mulțimea care asista la parada de Rosenmontag din Volkmarsen în regiunea Waldeck-Frankenberg din landul Hessa. 30 de persoane au fost rănite, din care șapte grav.

Pe aceeași temă

Printre răniți se află și copii. Șoferul a fost reținut de polițiști, transmite Deutsche Welle.

Poliția crede că șoferul a intrat intenționat cu mașina în mulțime, dar nu ar exista dovezi pentru o faptă cu motivație politică sau pentru un atentat.

Procuratura generală din Frankfurt îl anchetează pentru infracțiunea de tentativă de omor. Se au în vedere încă toate motivele posibile pentru această faptă.

Potrivit Poliției, șoferul ar avea 29 de ani și ar fi un localnic din Volkmarsen, cetățean german. El nu s-ar afla deocamdată în starea potrivită pentru a fi audiat. Persoana reținută nu era cunoscută drept extremist, dar avusese probleme anterioare cu legea pentru insulte și infracțiuni cu substrat violent. Președintele Poliției din Frankfurt, Gerhard Bereswill, a mai spus că ar mai exista o persoană reținută, dar nu a precizat dacă este vorba de un alt suspect sau de un martor.

Martorii oculari, citați de ziarul "Hessische/Niedersächsische Allgemeine", spun că șoferul a accelerat în momentul în care a lovit mulțimea, intrând cam 30 de metri în oamenii strânși la paradă până la oprirea autovehiculului. El ar fi ignorat resticțiile de circulație din zonă și s-ar fi repezit intenționat în mulțime. Mai mult, oamenii de la fața locului cred că șoferul ar fi vizat mai ales copiii. Poliția nu s-a exprimat deocamdată cu privire la aceste detalii.

Poliția din Hessa a dispus întreruperea tuturor paradelor de Rosenmontag după acest incident.

Volkmarsen este un orășel din regiunea Waldeck-Frankenberg cu aproximativ 6800 de locuitori. Localitatea se află la 30 de kilometri distanță de Kassel. La parada carelor alegorice de luni erau așteptați în această localitate 1500 de oameni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22