40 de deputati ai CDU ii cer Angelei Merkel sa-si schimbe politica fata de imigranti

Vlad Toma | 19.01.2016

Patruzeci de deputati din partidul conservator CDU i-au transmis cancelarului german Angela Merkel o scrisoare in care ii cer sa renunte la politica de deschidere fata de migranti, deoarece Germania si-ar fi atins deja limitele primind un milion de migranti in 2015.

Pe aceeași temă

 

"In lumina evolutiilor din aceste ultime luni, nu mai e vorba de o mare provocare, suntem la capatul limitelor pentru tara noastra. De aceea consideram ca este urgent sa se revina asupra actualei politici de imigratie", scriu deputatii intr-o scrisoare facuta publica de AFP si citata de Hotnews.

 

Scrisoarea constituie o premiera, fiind pentru prima oara cand atat de multi membri ai partidului Angelei Merkel semneaza un document prin care se opun politicii acesteia in privinta migrantilor.


"Nu dorim sa divizam grupul parlamentar CDU, nu facem decat sa cerem inceputul aplicarii legii. Ma astept la un raspuns la inceputul saptamanii viitoare", a declarat unul dintre initiatorii scrisorii, Christian von Stetten.

 

Deputatii CDU se plang in scrisoare citata ca o mare parte dintre tarile UE nu impartasesc povara pe care o reprezinta sosirea acestor migranti.
 

Angela Merkel a promis zilele trecute o reducere tangibila a fluxului migratoriu, insa nu prin inchiderea granitelor ci actionand la nivel european si international pentru a combate cauzele si pentru a intari granitele externe ale UE.

 

Merkel este tot mai criticata din cauza deciziei sale de a deschide granitele Germaniei in fata fluxului refugiatilor. Dincolo de cei 40 de deputati ai CDU care au trimis aceasta scrisoare, 54 de deputati ai CSU se opun in mod deschis politicii de imigratie promovata de Merkel.

 

Alexander Dobrindt, ministrul Transporturilor de la Berlin, a declarat ca Angela Merkel, cancelarul german, trebuie sa se pregateasca pentru inchiderea granitelor Germaniei.


 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22