41 de morți după ce un Suhoi Superjet a aterizat forțat pe aeroportul Șeremetievo și a luat foc

Laurentiu Gheorghe | 05.05.2019

Comisia de Investigaţii din Rusia a anunţat că 41 persoane au murit în incendiul puternic izbucnit, duminică, după ce un avion a aterizat de urgenţă pe aeroportul Şeremetievo, din Moscova.

Pe aceeași temă

UPDATE: Autoritățile ruse au anunțat duminică noapte că sunt 41 de morți după ce un Suhoi Superjet 100 a luat foc la aterizare pe aeroportul Șeremetievo din Moscova.

„La bordul avionului erau 78 de persoane, inclusive echipajul” a transmis Comsia de Investigații într-un comunicat. „Conform informaților actualizate, sunt 37 de supraviețuitori”

„Este un miracol că cineva a supraviețuit…” a reacționat șocat un martor ocular care a văzut avionul aterizând în flăcări.

* * * *

Dintre cele 13 victime, două erau copii. Alte şapte persoane au fost rănite, dintre acestea trei fiind în stare gravă. Potrivit autorităţilor, avionul Suhoi al companiei Aeroflot a luat foc după o aterizare violentă. Avionul avea la bord 73 de pasageri şi cinci membri ai echipajului.

This image taken from video provided by Instagram user @artempetrovich, shows an Aeroflot Airlines flight on fire during an emergency landing in Sheremetyevo airport in Moscow, Russia.

Anchetatorii au precizat că avionul decolase cu destinaţia Murmansk, însă a trebuit să revină la Moscova din cauza unor probleme nespecificate.

In this image provided by Riccardo Dalla Francesca shows smoke rises from a fire on a plane at Moscow's Sheremetyevo airport on Sunday, May 5, 2019.

Iniţial, presa rusă a scris că în urma incidentului a murit o persoană şi alte câteva au fost rănite. De asemenea, presa a notat că avionul a aterizat de urgenţă după aproximativ jumătate de oră de la decolare, din cauza unui incendiu la bord.

SSJ100, cunoscut și sub numele de Superjet, este un turboreactor regional cu două motoare, intrat în exploatare în 2011, o mândrie a industriei ruse de aviație, fiind primul avion civil de succes, proiectat și construit după destrămarea URSS.

Acest model este utilizat în cea mai mare parte de liniile aeriene din Rusia, înlocuind vechile avioane din perioada sovietică, dar este exportat și state precum Armenia și Mexic, inclusiv unele companii europene folosindu-l pe distanțe scurte.

Acesta este al doilea mortal mortal în care este implicat un SSJ100. În 2012, în timpul unui zbor demonstrativ pentru promovarea modelului în Indonezia, dintr-o greșeală de pilotaj, avionul s-a lovit de vârful unui munte omorându-i pe toți cei 45 de oameni de la bord.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22