81 de decese provocate de coronavirus. Premierul chinez descinde la Wuhan. Directorul OMS, în China

Redactia | 27.01.2020

2.774 de persoane infectate și 81 de decese este ultimul bilanț oficial al coronavirusului care a apărut în China și despre care, deocamdată, nu se știe mai nimic.

Pe aceeași temă

Până în această dimineață numărul morților în China a urcat la 80, cu 76 de locuitori ai provinciei Hubei, potrivit autorităților. Alți 2.744 de chinezi au fost infectați.

Thailanda și Hong Kong au raportat fiecare opt cazuri de infecție; Statele Unite și Macau au câte cinci; Taiwan, Australia, Singapore și Malaezia au raportat fiecare patru; Franța și Japonia câte trei; Vietnam și Coreea de Sud câte doi pacienți iar Canada și Nepal câte unul.

Nu au fost raportate decese în afara Chinei.

Se crede că tulpina noului coronavirus ar fi apărut la sfârșitul anului trecut, originea ei fiind la animalele sălbatice comercializate ilegal la piața de animale din Wuhan, un oraș de 11 milioane de oameni.

Simptomele includ febră, tuse și dificultăți de respirație. Majoritatea persoanelor afectate sunt persoane în vârstă și cele cu sănătate precară.

Două analize științifice ale epidemiei spun că fiecare persoană infectată transmite boala între două și alte trei persoane.

Trei echipe de cercetare au început să lucreze la dezvoltarea potențialelor vaccinuri. Oamenii de știință speră să testeze primele vaccinuri posibile în trei luni.

China testează medicamentul HIV Aluvia ca posibil tratament.

Există restricții severe de călătorie în Wuhan, transportul urban și cel aerian sunt suspendate.

Printre alte măsuri pentru a stopa răspândirea virusului, China va anula toate excursiile organizate începând cu 27 ianuarie.

Hong Kong a împiedicat locuitorii din provincia Hubei să intre în oraș.

Franța, Italia, Japonia, Australia și Statele Unite lucrează pentru evacuarea cetățenilor din Wuhan.

Unii experți consideră că virusul actual nu este la fel de periculos ca Sindromul respirator sever acut (SARS) din 2002-2003 care a ucis aproape 800 de persoane sau Sindromul respirator din Orientul Mijlociu, care a ucis mai mult de 700 de persoane din 2012.

Premierul chinez Li Keqiang s-a deplasat luni în Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, a anunţat guvernul de la Beijing, relatează AFP.

Li Keqiang se află în capitala Hubei (centru) pentru a ''cerceta şi ghida'' eforturile autorităţilor de a combate virusul, dar de asemenea pentru a se ''întâlni cu pacienţii şi personalul medical din linia frontului'' epidemiei, a precizat guvernul.

Aceasta este prima vizită a unui înalt responsabil chinez în oraş de la declanşarea epidemiei provocate de un nou coronavirus, care a ucis 80 de persoane şi a contaminat cel puţin 2.744 de persoane în China din decembrie.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a anunţat de asemenea că se deplasează în China pentru a discuta cu autorităţile modalităţile de a combate epidemia de coronavirus.

"Sunt în drum spre Beijing pentru a mă întâlni cu guvernul şi cu specialişti din domeniul sănătăţii cu privire la măsurile pentru combaterea epidemiei de coronavirus'', a scris pe Twitter Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22