A fost gasit al doilea erou de la Nisa: barbatul care si-a aruncat scuterul sub camionFOTO

Dora Vulcan | 21.07.2016

Barbatul care si-a aruncat scuterul sub rotile camionului ucigas din Nisa a fost identificat: Franck, un barbat de aproape 50 de ani. Fiul acestuia se afla in piata Massena, spre care se indrepta masina condusa de Mohamed Lahouaiej Bouhlel, teroristul care a ucis 84 de oameni de ziua nationala a Frantei, scrie Le Figaro.

Pe aceeași temă

 

 

Aflat pe un scuter, si-a abandonat sotia si a accelerat ca sa ajunga din urma camionul, scrie Le Figaro

 

O inregistrare video, filmata de un ziarist german de la balconul hotelului sau, arata pe motociclist lansandu-se in urmarirea camionului. De atunci, nu se stia nicio veste despre identitatea acestuia, dar ziaristii de la Nice Matin au reusit sa-l gaseasca.

 

 

 

In acea seara, Franck, care lucreaza la aeroportul din Nisa, a ratat focul de artificii. A decis atunci sa manance o inghetata cu sotia sa, Se plimba cu scuterul pe Promenade des Anglais. La un moment dat, a vazut multimea fugind si un camion la depasit, lasand in urma morti si raniti.

 

 

"Am inteles imediat. Am decis sa accelerez. Sotia mea, in spatele meu, ma tragea de mana si ma intreba unde merg. M-am oprit. I-am spus: pleaca! Si am accelerat pana la fund". 

 

 

In acel moment, barbatul avea un singur gand: fiul sau, care se afla in piata Massena, spre care se indrepta camionul.

 

 

 

"Voiam sa-l opresc cu orice pret", a povestit el. "Am reusit sa ajung in stanga lui, voiam sa intru in cabina. Cand am ajuns in dreptul lui, m-am intrebat: ce o sa poti face cu scuterul tau? Atunci l-am aruncat in camion. Am continuat sa alerg dupa el. Imi aduc aminte ca am cazut si m-am ridicat din nou. In cele din urma am reusit sa ma agat de cabina".

 

 

Fereastra camionului era deschisa si a inceput sa-l loveasca peste fata pe terorist.

 

 

"Nu spunea nimic. Nu a clipit". In acel moment, Mohamed Lahouaiej Bouhlel a scos un pistol si a incercat sa traga in el. "A indreptat arma spre mine, a apasat pe tragaci dar nu a luat foc". Teroristul l-a lovit atunci cu patul armei in cap.

 

 

Franck a cazut de pe scara masinii, dar a reusit sa revine. In cele din urma, pistolul a functionat si Bouhlel a tras un foc in aer.

 

 

Franck a cazut pe asfalt in momentul in care au inceput focurile politistilor.

 

 

Franck a fost retinut de politie. "Am fost retinut de politisti care credeau, logic, ca aveau de-a face cu un terorist (...) Cand lucrurile s-au calmat, m-au prezentat ca martorul principal". S-a ales cu un hematom la cap, dureri la maini, un cot spart.

 

 

Martorii afirma ca gestul sau eroic a permis incetinirea camionului, permitand astfel politistilor sa il ucida pe terorist.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22