Abdeslam, creierul atentatelor din Paris, va colabora cu autoritatile. Va fi extradat in Franta

Vlad Toma | 01.04.2016

Avocatul lui Salah Abdeslam, considerat organizatorul atentatelor de la Paris din noiembrie anul trecut, va colabora cu autoritatile franceze, dupa ce va fi extradat in aceasta tara.

Pe aceeași temă

 

Abdeslam a fost arestat in Bruxelles, pe 18 martie, dupa patru luni de la atentatele de la Paris si cu cateva zile inaintea celor de la Bruxelles, relateaza AFP, conform ziare.com

 

Acesta a refuzat sa vorbeasca dupa atacurile de la Bruxelles, desi avea legatura cu atacatorii.


"Salah Abdeslam vrea sa fie predat autoritatilor franceze. Pot de asemenea sa confirm ca vrea sa coopereze cu autoritatile franceze", a spus avocatul Cedric Moisse.


Dupa arestare, Abdeslam a refuzat sa raspunda intrebarilor care i-au fost adresate.

 

Autoritatile belgiene l-ar fi interogat doar o ora pe Salah Abdeslam, considerat creierul atentatelor de la Paris de anul trecut, intre momentul arestarii si cel al atentatelor care au avut loc la Bruxelles, aceasta fiind considerata o mare gafa a autoritatilor belgiene.

 

Acesta ar fi fost interogat dupa arestarea doar in legatura cu atentatele de la Paris, fara sa fie intrebat nimic in privinta unor eventuale noi atentate, transmite Politico.eu, care il citeaza pe avocatul acestuia si pe alte doua surse apropiate anchetei.

 

In plus, conform unor informatii transmise de presa belgiana, adresa exacta la care se ascundea teroristul Salah Abdeslam era cunoscuta de un politist belgian din orasul Malines inca din 7 decembrie 2015.

 

Acesta ar fi transmis informatia superiorilor sai din Malines dar niciun raport nu a fost transmis politiei din Bruxelles pe aceasta tema, scrie ziarul La Derniere Heure. Prin urmare, Abdeslam a fost arestat abia dupa luni.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22