Actorul Tom Hanks a explicat de ce Donald Trump nu ar trebui să devină preşedinte

E.b. | 13.10.2016

Actorul american Tom Hanks a criticat comentariile vulgare făcute de Donald Trump la adresa femeilor într-o conversaţie din 2005 şi a explicat printr-o analogie simplă motivul pentru care politicianul republican nu ar trebui să devină următorul preşedinte al Statelor Unite, informează Huffington Post.

Pe aceeași temă

 

 

Într-un nou interviu, Tom Hanks nu a ezitat să îl critice încă o dată pe Donald Trump. De această dată, starul hollywoodian s-a referit la comentariile vulgare făcute de candidatul republican la preşedinţia americană în 2005, dezvăluite în presă cu ajutorul unei înregistrări audio, conform News.ro.

 

Deşi Trump a încercat să minimalizeze importanţa remarcilor sale, spunând că acele fraze au reprezentat ”o discuţie de vestiar”, Tom Hanks a contrazis acest punct de vedere.

 

Era la muncă, omule! Nu era într-un vestiar. Era la lucru. Se afla acolo pentru a face o emisiune în faţa camerei de filmat”, a declarat Tom Hanks pentru Press Association, într-un interviu acordat pentru a-şi promova cel mai recent film al său, ”Inferno”. 

 

”Uite cum stă treaba, m-am simţit jignit ca bărbat. Nu ca soţ sau ca tată. M-am simţit jignit în calitate de bărbat”, a adăugat starul american.

 

Actorul, din ce în ce mai iritat de comentariile vulgare ale politicianului, a adăugat: ”Pur şi simplu nu e corect să spui aşa ceva. Nu e corect la muncă, nu e corect în vestiar. E pur şi simplu greşit. Punct. Asta e tot”.

 

În finalul interviului, Tom Hanks a spus că alegerea unui preşedinte constă în a vota pentru persoana care va face cele mai multe lucruri bune pentru ţară. Starul hollywoodian a folosit o analogie simplă pentru a explica motivul pentru care Donald Trump nu ar trebui să devină preşedinte, reliefând lipsa aproapte totală de experienţă politică a candidatului republican.

 

”E ca şi cum ai avea un dinte care te doar îngrozitor de tare şi ai nevoie de o intervenţie pe canalul dentar. La cine te vei duce pentru a fi consultat? La un tip care spune «Ok, cred că pot să îmi dau seama cum să procedez, cum să fac o intervenţie de canal în cazul tău. Ia loc»? Sau te vei duce să la cineva care a făcut 6.000 de intervenţii pe canal, care are o diplomă de stomatolog afişată pe perete şi care are în spate un istoric şi o experienţă uriaşe atunci când vine vorba de astfel de intervenţii?”, a declarat starul american.

 

Tom Hanks a mai vorbit în public despre candidatura lui Donald Trump într-un interviu acordat postului Sky News în luna aprilie. Cu acea ocazie, actorul a spus că politicianul republican va deveni preşedintele Statelor Unite ”atunci când navele spaţiale vor coborî pe Terra încărcate cu dinozauri îmbrăcaţi în pelerine roşii”.

 

Numeroşi membri ai Partidului Republican şi-au retras sprijinul faţă de Donald Trump, în urma publicării unei înregistrări audio din 2005 în care magnatul american, pe atunci o vedetă de reality-show, discuta cu prezentatorul Billy Bush - având microfonul pornit - despre felul în care obişnuia să atingă femeile în zonele intime şi despre modul în care a încercat să seducă o femeie căsătorită, jurnalistă a aceluiaşi postului NBC.

 

Fostul secretar de stat Condoleeza Rice s-a alăturat liderilor republicani care i-au cerut candidatului la preşedinţie Donald Trump să se retragă din cursă, după cel mai recent scandal privind declaraţiile vulgare legate de femei făcute de omul de afaceri intrat în politică.

 

Numeroşi lideri ai Partidului Republican, printre care preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, preşedintele majorităţii republicane din Senat, dar şi senatorul John McCain, fost candidat la alegerile prezidenţiale, şi-au retras susţinerea faţă de Trump.

Chiar şi candidatul lui Trump la vicepreşedinţie, Mike Pence, s-a declarat “ofensat” de afirmaţiile colegului său din cursa pentru Casa Albă.

 

De asemenea, actorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului California din partea Partidului Republican, a anunţat pe contul lui de pe reţeaua de socializare Instagram, că nu va vota pentru reprezentantul acestei formaţiuni politice la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. 

 

Actriţa Kirstie Alley a anunţat, de asemenea, că îşi retrage sprijinul faţă de Donald Trump.

 

Actorul Robert De Niro l-a criticat în termeni duri pe Donald Trump şi a spus că i-ar plăcea să îi tragă ”un pumn în faţă”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22