Aeroportul din Bruxelles reia parțial zborurile, la o săptămână de la atacurile teroriste

Tudor Despina | 29.03.2016

La o săptămână de la atacurile teroriste, aeroportul din Bruxelles continuă să fie închis, dar autoritățile belgiene depun eforturi pentru reluarea treptată a traficului aerian.

Pe aceeași temă

 

Aeroportul Zaventem a fost una dintre cele două locații în care au au explodat bombe, acum o săptămână. Cealaltă locație a fost în sistemul de metrou al capitalei belgiene, în ceea ce a fost considerat a fi unul dintre cele mai puternice atacuri teroriste din istoria recentă a Europei, lăsând în urmă zeci de morți și sute de răniți.

 

Atacurile au fost revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic și au tensionat și mai mult atmosfera continentală după recentele atacuri de la Paris, la finalul anului trecut. Acum, autoritățile din Bruxelles încearcă să redeschidă aerportul, chiar și numai partial.

 

Potrivit Reuters, responsabilii aerportului Zaventem au demarat, marți, o procedură ce ar urma să permită reluarea traficului aerian, doar parțial, în zilele următoare. A fost instalată și o structură temporară pentru susținerea sectorului de plecări, grav avariat de cele două bombe care au fost detonate acum o săptămână.

 

Ce facem astăzi e să testăm dacă toate procedurile sunt în ordine”, a explicat o purtătoare de cuvânt a aeroportului. Dacă totul decurge normal, aerportul va fi redeschis cel mai devreme miercuri, dar numai la o capacitate maximă de 20%. Testul de marți are în vedere verificarea siguranței pe aeroport și a procedurilor în caz de incendiu.

 

Coordonatorul aeroportului din capitala Belgiei a spus inițial că numai câteva zboruri ale companiei naționale belgiene ar urma să primească permisiunea de a decola. Odată capacitatea crescută, celelalte companii aeriene ar urma să fie invitate să redepună planurile de zbor privind decolările și aterizările.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22