A.Fauci: Nu există bază științifică pentru teoria că noul coronavirus a fost creat în laborator

Redactia | 05.05.2020

Anthony Fauci, directorul Institului de Boli Infecţioase care consiliază Casa Albă în criza Covid-19, spune că nu există bază ştiinţifică pentru teoria că noul coronavirus a fost creat în laborator.

Pe aceeași temă

„Dacă urmăriţi evoluţia virusului la lilieci şi ce se întâmplă acum, dovada ştiinţifică înclină foarte mult spre faptul că nu a putut fi manipulat artificial sau deliberat. Totul despre evoluţia progresivă de-a lungul timpului sugerează categoric că virusul a evoluat în natură, apoi a sărit specii”, a declarat Anthony Fauci pentru National Geographic.

Revista mai scrie că „în baza dovezilor ştiinţifice, el nu întreţine teoria alternativă – că cineva a găsit coronavirusul în sălbăticie, l-a adus în laborator, apoi, accidental, a scăpat de acolo”.

Și Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a caracterizat, luni, drept „speculaţii” declaraţiile liderilor americani, care spun că deţin probe care atestă că noul coronavirus provine dintr-un laborator din oraşul chinez Wuhan.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a afirmat duminică că dispune de „un număr semnificativ de probe”.

„Noi nu am primit niciun fel de date, nici probe specifice din partea guvernului american cu privire la presupusa origine a virusului, deci pentru noi rămâne o speculaţie”, a declarat Michael Ryan, director de programe de urgenţă la OMS, într-o conferinţă de presă online de la sediul organizaţiei din Geneva.

Teoria conform căreia virusul provine dintr-un laborator din Wuhan este susținută atât de secretarul american de stat, Mike Pompeo, cât și de președintele Donald Trump, care a declarat săptămâna trecută că se gândește să impună noi taxe contra Beijingului.

Și președintele Donald Trump a spus, în urmă cu o săptămână, că este convins că noul coronavirus ar fi avut originea într-un laborator de virusologie chinezesc, dar a refuzat să prezinte dovezi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22